Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Καλυμνίων στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.

2259

Δεν συζητήθηκε και αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ Καλύμνου, το θέμα «Εξέταση και λήψη απόφασης επί θεμάτων που αφορούν την ακίνητη περιουσία του Δήμου» που ήταν με α/α 3 στο πινάκιο της χθεσινής συνεδρίασης της 2ας Ιουνίου 2017.

Μετά την έναρξη της συνεδριάσεως, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ο οποίος διάβασε επιστολή που είχε στείλει προς τον ίδιο, ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτριος Διακομιχάλης. Την επιστολή αυτή παραθέτουμε παρακάτω:

Σχολιάζοντας την επιστολή  ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ανέφερε ότι το θέμα το είχε φέρει την προηγούμενη  εβδομάδα στα πλαίσια έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ και τότε του ζητήθηκε να αποσυρθεί και να έλθει σε τακτική συνεδρίαση . Κάτι όπως είπε ότι έκανε αλλά και πάλι  ζητείται η αναβολή του θέματος.

Ο Δήμαρχος  καυτηρίασε  την απουσία όλως των επικεφαλής των Παραταξεων ,ενώ επισήμανε ότι είναι ένα σημαντικό θέμα  που αφορά στην ακίνητη περιουσία του Δήμου την οποία όπως είπε οφείλουμε να διαφυλάξουμε και είμεθα αποφασισμένοι να κάνουμε.

Αναφορικά με την αναβολή του θέματος είπε, ότι αν και η θέση του είναι να συζητηθεί το θέμα, θα θέσει στο Σώμα να αποφασίσει για να υπάρξει αναβολή μερικών ημερών και να έλθει ξανά για συζήτηση, αφού προηγηθεί συζήτηση με τους επικεφαλής των Παρατάξεων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του Μητροπολίτη,όπως ζήτησε ο Δ.Διακομιχάλης.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Σακελλάρης Ζερβός ανέφερε ότι δεν διαφωνεί επί της ουσίας του θέματος και στο να συζητηθεί , καυτηρίασε  όμως την απαξιωτική αναφορά του Δημάρχου για τους επικεφαλής των Παρατάξεων ,οι οποίοι όπως είπε είχαν λόγους να μην συμμετέχουν στη συνεδρίαση και απουσίαζαν δικαιολογημένα .

Η εκπρόσωπος της Ελάσσονος μειοψηφίας Σεμίραμις Ψαρομπά ανέφερε ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των αντιπολιτεύσεων επί του θέματος και δεν τους δόθηκε από τη Γραμματεία του ΔΣ η σχετική εισήγηση με τη δικαιολογίας ότι αυτή θα γινόταν προς το Σώμα απευθείας από το Δήμαρχο. Η Σεμίραμις Ψαρομπά αναφέρθηκε και στην επιστολή του Δημήτρη Διακομιχάλη επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επειδή αγγίζει και την τοπική μας εκκλησία προτείνει να αναβληθεί η συζήτηση και να οργανωθεί  συνάντηση με τον Μητροπολίτη και τους Επικεφαλής των Παρατάξεων, ώστε να ωριμάσει το θέμα και μετά να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντίθετος στην αναβολή ήταν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και  Διοικητικών Υπηρεσιών Σακελλάρης Τηλιακός που κινήθηκε στό ίδιο μήκος με το Δήμαρχο, αναφέροντας ότι η ακίνητη περιουσία του Δήμου ανήκει στις αρμοδιότητες τους ,είναι ένα θέμα σημαντικό που εδώ και πολλές δεκαετίες δεν το ακουμπούσαν και υπάρχει η βούληση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να το επιλύσει και να διαφυλάξει με κάθε τρόπο ότι ανήκει στο Δήμο.

Τελικά η πρόταση για  αναβολή του θέματος με την προϋπόθεση αυτό να επανέλθει το συντομότερο για συζήτηση, αφού προηγηθεί συνάντηση Δημάρχου με επικεφαλής των Παρατάξεων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με την τροποποίηση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχαήλ Λελέκης , στη συνάντηση που θα προηγηθεί με τους επικεφαλής  να συμμετέχουν και όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου να ενημερωθούν .Κατά της αναβολής ψήφισαν οι Αντιδήμαρχοι Σ.Τηλιακός,Μ.Ρήγας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης. 

Απογοητευμένοι αποχώρησαν από την αίθουσα των συνεδριάσεων μετά την αναβολή,  οι παριστάμενοι κάτοικοι από Αργινώντα και Βαθύ, αφού είναι ένα  θέμα που τους ενδιαφέρει.