Σπάνιο είδος αχινού εντοπίστηκε στην Κάλυμνο από το KALYMNOS Diving Center του ξενοδοχείου ΕΛΙΕΣ.(video)

5281

Σπάνιο είδος αχινού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλύμνου από το  Μικέ Ρεΐση, εκπαιδευτή καταδύσεων του Καταδυτικού Κέντρου ΚΑΛΥΜΝΟΣ (KALYMNOS Diving Center) του ξενοδοχείου ΕΛΙΕΣ.

Πρόκειται για το  Diadema setosum, «Black long spine urchin» όπως επιβεβαίωσε η κα Μαρία Σίνη, από το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την οποία επικοινώνησαν οι αρμόδιοι του Καταδυτικού Κέντρου.

«Πολύ ενδιαφέρον το εύρημα του σπάνιου αχινού. Πρόκειται όντως για το Diadema setosum, ένα αλλόχθονο είδος το οποίο έχει εισέλθει στην Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ και έχει καταγραφεί και στο γειτονικό Κεραμεικό κόλπο στις ακτές της Τουρκίας.

Τις φωτογραφίες και βίντεο  που δημοσιεύουμε τράβηξε ο Μικές Ρεΐσης, εκπαιδευτής καταδύσεων του Καταδυτικού Κέντρου ΚΑΛΥΜΝΟΣ (KALYMNOS Diving Center) του ξενοδοχείου ΕΛΙΕΣ.

Όπως  δήλωσε στο kalymnos-news.gr ο Νικόλαος Ρείσης, υπεύθυνος του KALYMNOS Diving Center, “Βρήκαμε στην Κάλυμνο ένα σπάνιο είδος αχινού που κανονικά δεν ζει στην Μεσόγειο! Είναι ο “Μαύρος Μακρύκανθος Γουρλομάτης” όπως τον ονομάσαμε – Diadema setosum το επιστημονικό του όνομα