SOS εκπέμπει το Ταχυδρομείο Καλύμνου. Χωρίς διανομείς από την Τετάρτη.

2883

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποστελέχωση και τις συνακόλουθες  δυσλειτουργίες

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μόνο 4 μήνες έχουν περάσει από το τότε που η «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»  παρουσίασε ρεπορτάζ με τίτλο:« Κατάστημα  ΕΛΤΑ Καλύμνου :Άλλαξε εικόνα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα» στο φύλλο της 11ης Φεβρουαρίου 2017

Γράφαμε  τότε για τη στελέχωση του Ταχυδρομικού καταστήματος Καλύμνου  συνολικά με 10 άτομα ( 4 μόνιμοι υπάλληλοι και 6 συμβασιούχοι) και για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, εξυπηρετώντας τόσο το κοινό στις συναλλαγές τους στα γκισέ του καταστήματος, όσο και την άμεση διεκπεραίωση και διανομή της αλληλογραφίας και των δεμάτων σε όλη την Κάλυμνο.

 Και μεταξύ άλλων σε εκείνο το δημοσίευμα της 11ης Φεβρουαρίου 2017  γράφαμε:Το Κατάστημα ΕΛΤΑ Καλύμνου, μετά απ’ αυτή τη σημαντική μεταβολή, άλλαξε εικόνα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μεταφορικά  είναι σαν  «τον ασθενή που ανένηψε».

Η εικόνα υπολειτουργίας που παρουσίαζε πριν λίγο διάστημα με το κοινό να μην εξυπηρετείται και να ταλαιπωρείται ,η δε αλληλογραφία να φτάνει στους παραλήπτες μετά από μεγάλο διάστημα,  έχει εκλείψει.

Κατά γενική ομολογία η εξυπηρέτηση του κοινού είναι πολύ καλή ,ακόμη και σε ημέρες αιχμής (διανομή συντάξεων ΟΓΑ, προνοιακά εισοδήματα, τέλος του μήνα) όταν δημιουργούνται ουρές.

Αξίζουν συγχαρητηρίων τόσο στη νέα Προϊσταμένη του Καταστήματος όσο και στο υπόλοιπο προσωπικό, που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εργασιακής ηρεμίας, εργαζόμενοι με πολύ όρεξη , οργανωμένα, μεθοδικά, συστηματικά και μοναδικός στόχος τους είναι η καλλίτερη εξυπηρέτηση του κοινού

Και κλείναμε το δημοσίευμα μας αναφέροντας:

Ας ελπίσουμε ότι η Διοίκηση των ΕΛΤΑ θα λάβει  υπ’ όψιν της το σημαντικό έργο του Καταστήματος Καλύμνου που εξυπηρετεί περισσότερους από 16.000 κατοίκους και έγκαιρα όταν χρειαστεί, θα ανανεώσει τις συμβάσεις των συμβασιούχων υπαλλήλων ή θα προβεί στην αντικατάστασης τους, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία κενών και να μην ξαναδούμε εικόνες του περασμένου καλοκαιριού. Να σημειώσουμε ότι αρχές του Απριλίου, λήγουν οι συμβάσεις τριών υπαλλήλων και θα πρέπει άμεσα να εκδηλωθούν από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ οι απαραίτητες ενέργειες για ανανέωση τους ή πρόσληψη νέων, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην εύρυθμη

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» ΣΤΙΣ  29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 2,5 μήνες από εκείνο το δημοσίευμα μας και τα «πρώτα σύγνεφα» φάνηκαν όταν στις Αρχές του Απριλίου, έληξαν  οι συμβάσεις τριών υπαλλήλων χωρίς να γίνει ανανέωση τους ή πρόσληψη νέων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα το Ταχυδρομείο να μείνει με 7 υπαλλήλους.

Η «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, με δημοσίευμα της στις 29 Απριλίου 2017  και με τίτλο «Μεταφορικά μέσα υπάρχουν,διανομείς δεν υπάρχουν στο Ταχυδρομείο Καλύμνου!!» όπου  αναφέραμε μεταξύ άλλων:

Δυστυχώς, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Ταχυδρομείου Καλύμνου τα οποία μάλιστα και θα επιδεινωθούν ενόψει και της θερινής περιόδου.

Αρχές του Απριλίου, έληξαν  οι συμβάσεις τριών υπαλλήλων χωρίς να γίνει  ανανέωση τους ή πρόσληψη νέων υπαλλήλων ,ενώ μέχρι 15 Ιουνίου 2017  λήγουν οι συμβάσεις και των άλλων τριών συμβασιούχων, με αποτέλεσμα το Ταχυδρομείο στην Κάλυμνο να μείνει με τους 4 μόνιμους Υπαλλήλους.

Οι 4 αυτοί υπάλληλοι θα πρέπει να καλύψουν τις 2 θυρίδες εξυπηρέτησης του κοινού, τη διαλογή και διεκπεραίωση της αλληλογραφίας και των δεμάτων και τη διανομή σε όλη την Κάλυμνο. Πράγμα φυσικά αδύνατο και τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και της εξυπηρέτησης του κοινού ήδη έχουν αρχίσει να ξαναγίνονται  εμφανή, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει  το προσωπικό του καταστήματος που έμεινε.

 Και καταλήγαμε

Ας ελπίσουμε ότι η Διοίκηση των ΕΛΤΑ θα λάβει  υπ’ όψιν της το σημαντικό έργο του Καταστήματος Καλύμνου που εξυπηρετεί περισσότερους από 16.000 κατοίκους και άμεσα θα προβεί στην πρόσληψη συμβασιούχων για να καλυφθούν τα κενά. Σε αντίθετη περίπτωση θα ξαναδούμε εικόνες του περασμένου καλοκαιριού, με ταλαιπωρία του κοινού και μεγάλη καθυστέρηση στη διανομή αλληλογραφίας  και δεμάτων.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ

Με αφορμή το δημοσίευμα μας εκείνο, το ζήτημα της άμεσης κάλυψης των αναγκών εποχικού προσωπικού στα ΕΛΤΑ, ανέδειξε  με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επεσήμαινε ότι ήδη έχουν λήξει οι συμβάσεις πολλών υπαλλήλων, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα λήξουν και άλλες συμβάσεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων.

Ο κίνδυνος να μείνουν τα ΕΛΤΑ χωρίς το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία τους είναι εμφανής, εν όψει, μάλιστα, της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του Απριλίου και δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη είναι αμφίβολο αν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να καλυφθούν εγκαίρως οι κενές θέσεις του εποχικού προσωπικού και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

SOS  ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 Ενώ το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ήταν έγκαιρα γνωστό στους αρμοδίους  καμία ενέργεια δεν έγινε προς την κατεύθυνση της επίλυσης του.

Από την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 το Κατάστημα θα μείνει με τους 4 μόνιμους υπαλλήλους .

Οι 4 αυτοί υπάλληλοι όπως προαναφέραμε θα πρέπει να καλύψουν τις 2 θυρίδες εξυπηρέτησης του κοινού, τη διαλογή και διεκπεραίωση της αλληλογραφίας και των δεμάτων και τη διανομή σε όλη την Κάλυμνο.

Πράγμα φυσικά αδύνατο. Αφού η μεν εξυπηρέτηση του κοινού θα καταστεί προβληματική,η δε διανομή της αλληλογραφίας και των δεμάτων δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά τις όποιες φιλότιμες και υπεράνθρωπες  προσπάθειες που καταβάλει  το προσωπικό του καταστήματος θα μείνει

Οι δύο εναπομείναντες υπάλληλοι που εκτελούσαν χρέη διανομέα, είναι αδύνατο να καταφέρουν έστω και στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στην εκτέλεση των καθηκόντων του ,αφού θα είναι υποχρεωμένοι κάποιες ώρες να εκτελούν καθήκοντα και στις  2 θυρίδες εξυπηρέτησης του κοινού, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προβαίνουν και στη διαλογή  και διεκπεραίωση της αλληλογραφίας και των δεμάτων.

Απλά να σημειώσουμε ότι ο ελάχιστος αριθμός διανομέων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 άτομα, αφού καθημερινά τα αντικείμενα (αλληλογραφία, δέματα, ταχυδρομικές επιταγές ) προς διανομή ξεπερνούν τα 1.200.

Δυστυχώς το Ταχυδρομείο Καλύμνου εδώ και καιρό εκπέμπει SOS χωρίς όμως  η Διοίκηση των ΕΛΤΑ να δείχνει ενδιαφέρον για να ανταποκριθεί.

 ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καλυμνίων κατά τη συνεδρίαση την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, συζήτησε το θέμα των προβλημάτων από την υποστελέχωση του Ταχυδρομείου και τις συνακόλουθες  δυσλειτουργίες

εκτός ημερησίας διατάξεως, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος διαμαρτυρίας και τη διαβίβασή του σε όλους τους αρμόδιους

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το  Δημοτικό  Συμβούλιο της Καλύμνου ,με ομόφωνη απόφαση του σε συνεδρίαση της  02/06/2017 ,εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την υποστελέχωση του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ  Καλύμνου.

Είναι γνωστό ότι στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ  σε πανελλαδική κλίματα έχει ανατεθεί φόρτος εργασιών με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των πολιτών να κινείται  σε οριακά επιθυμητά επίπεδα. Ωστόσο ,όταν επισυμβαίνουν και άλλα ,όπως η ελλιπής στελέχωση αυτής της νευραλγικής υπηρεσίας ,τότε οι συνέπειες ενδέχεται να είναι πολύ σημαντικές έως αρνητικές για τους συμπολίτες μας,  καθώς μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις –εξαιτίας της σημαντικής καθυστέρησης παράδοσης & αποστολής της αλληλογραφίας- οικονομικής φύσεως και όχι μόνο. Το κεντρικό κράτος  οφείλει να προνοεί πρωτίστως για τη στελέχωση τέτοιων ευαίσθητων υπηρεσιών ,ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές .

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης , προκειμένου να τεθεί το ζήτημα στους πλέον αρμόδιους.

Ζητούμε την άμεση στελέχωση του τοπικού παραρτήματος ΕΛΤΑ Καλύμνου ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου με αύξηση της τουριστικής κίνησης. Η μη επίλυση του προβλήματος θα προκαλέσει την έντονη δυσφήμιση του νησιού μας , σε μία καμπή που οι αντοχές της χώρας μας δοκιμάζονται και ο αντίκτυπος στις μικρές τοπικές κοινωνίες όπως η δική μας είναι τεράστιος.