Μαρία Μαγκούλια η νεώτερη ηλικιακά αθλήτρια που συμμετέχει με τα χρώματα της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο της Ιταλίας

1679

Στο Γκροσέτο της Ιταλίας θα ταξιδέψει η Εθνική Ομάδα Εφήβων και Νεανίδων προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας από 20 έως 23 Ιουλίου.

Τα πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο συγκαταλέγονται ανάμεσα στις σημαντικότερες και εντυπωσιακότερες διοργανώσεις στίβου.

Άλλωστε οι μετέχοντες δεν είναι…μικρά παιδιά είναι οι πρωταθλητές του αύριο, σε μια ηλικία που έχουν ήδη ξεδιπλώσει ταλέντα και ικανότητες. Την Πέμπτη (20/7) ξεκινάει στο Γκροσέτο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθληκα Κ20 με τη συμμετοχή 35 αθλητών και αθλητριών από τη χώρα μας.

Μία από τις δυνατότερες αποστολές, που έστειλε ποτέ η χώρα μας στη διοργάνωση με παιδιά που ξεχωρίζουν και εξελίσσονται την τελευταία 3ετία, θα πάρει μέρος στους αγώνες της Ιταλίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τους 35, που θα αγωνιστούν στο Γκροσέτο, οι 14 μετείχαν πριν δύο χρόνια στην – επίσης πολυάριθμη αποστολή – του Κάλι (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18), οι δέκα ήταν παρόντες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρυσι στην Τιφλίδα και οι οχτώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το 2016 στο Μπίντγκοζ

Στην αποστολή αυτή της Εθνικής συμμετέχει και η νεαρή Καλυμνιά αθλήτρια και Βαλκανιονίκης στη σφαιροβολία Μαρία Μαγκούλια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μαρία μαζί με την Αριάδνη Αδαμοπούλου (άλμα επί κοντώ)  είναι ηλικιακά οι νεώτερες αθλήτριες που συμμετέχουν στην αποστολή.Η Μαρία είναι γεννημένη στις 11/12/2000.

Γνωρίστε τα 35 μέλη της ελληνικής ομάδας πατώντας εδώ