Παρουσία του Γιάννη Χαλίκου η εκδήλωση βράβευσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων Καλύμνου.

2987

Πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στις 12.30 το μεσημέρι η εκδήλωση βράβευσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων  Καλύμνου.

Οι  βραβεύσεις αφορούσαν σε  δύο μαθητές της έκτης τάξεως από κάθε δημοτικό σχολείο της Καλύμνου, που διακρίθηκαν στη συγγραφή κειμένου στην αγγλική,σε ελεύθερο θέμα και το έπαθλο ήταν χρηματικό.

Δόθηκε το συνολικό  χρηματικό ποσό των 6.000 δολαρίων σε 22 παιδιά που διακρίθηκαν,ήτοι 175 ευρώ σε κάθε παιδί.

Από το χρηματικό αυτό ποσό των 6.000 δολαρίων, τα 3.000 δολάρια προσφέρθηκαν από τον αδελφοποιημένο Δήμο Ντάργουιν, ενώ από 1.500 δολάρια διέθεσαν ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος Ιωάννης Ανοιχτομάτης και ο συμπατριώτης μας Γιάννης Χάλικος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ που ήταν κατάμεστη από μαθητές και γονείς.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο πρωτ.Αμφιλόχιος Σακαλλέρος  ,ο συμπατριώτης μας Γιάννης Χαλίκος ,εκ των χορηγών των χρηματικών επάθλων και ο Πρόεδρος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ποθητός Μαγκούλιας που είχε και το συντονισμό της όλης εκδήλωσης

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε σύνδεση μέσω skype με το Ντάργουιν και συγκεκριμένα με τη Δήμαρχο Κατρίνα Φονγκ Λιμ, τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο Ιωάννη Ανοιχτομάτη, τον  Πρόεδρο της Επιτροπής αδελφοποίησης Ντάργουιν, Καλύμνου Τόνυ Μιαούδη και Γ.Λαμπρινίδης.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η απονομή των επαίνων και των επιταγών που έγιναν τόσο από το Δήμαρχο,το Γιάννη Χαλίκο,το πρωτ.Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκο, τον Περιφερειακό σύμβουλο Κώ στα Σταυλά τους Δημοτικούς συμβούλους Κώστα Ζαίρη,Ιωάννη Γαλιμιτάκη, Γιώργο Τρικοίλη, τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Ιωάννη Διαμαντή  και τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου Παναγιώτη Γιαμαίο.

Ο Γιάννης Χαλίκος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προέβη σε μία ακόμη ευγενή χειρονομία,προσφέροντας στους βραβευθέντες μαθητές και στους γονείς τους μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “H Hotel Pserimos Village” στη Ψέριμο. .

Να θυμίσουμε ότι  κατά την παραμονή της Καλυμνιακής αντιπροσωπείας στο Ντάργουιν  της Αυστραλίας  στην περσινή επίσκεψη, είχε δοθεί υπόσχεση από το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα και το σχολείο στο Ντάργουιν ,στο οποίο φοιτούν μαθητές από διάφορες χώρες, ότι ο Δήμος Καλυμνίων θα βραβεύσει 3 μαθητές που μαθαίνουν και διακρίνονται στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας .

Η υπόσχεση αυτή εγκρίθηκε με απόφαση που λήφθηκε από το ΔΣ Καλύμνου στη  συνεδρίαση της 4ης Μαίου 2017. Σύμφωνα με την απόφαση, θα βραβευθούν με απονομή συμβολικών δώρων σε 3 μαθητές του σχολείου της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Ντάργουιν που διακρίθηκαν στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας.

Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ , έγινε από το Δήμο Καλυμνίων αποδοχή δωρεάς χρηματικού ποσού 6.000 δολαρίων Αυστραλίας που διατέθηκε στους 22 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν.

Δείτε video και φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή εκδήλωση