Στο Δημαρχείο Καλύμνου ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Χρυσόστομος Αλαχούζος

1850

Eθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στο Δημαρχείο Καλύμνου ο Δήμαρχος Τάρπον Σπριγκς της Φλόριδα, συμπατριώτης μας Χρυσόστομος Αλαχούζος. Ο κος Αλαχούζος  βρίσκεται στο νησί μας μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Καλυμνίων κου Ιω. Γαλουζή, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τους απόδημους Καλύμνιους, οι οποίες θα κορυφωθούν το διήμερο  22-23 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων καλωσόρισε ως απόδημο αδελφό τον κο Αλαχούζο, τονίζοντας τους ισχυρούς αδερφικούς δεσμούς που ενώνουν τους κατοίκους των αδελφοποιημένων πόλεων Καλύμνου- Τάρπον Σπριγκς.

Στη συνέχεια του παρέδωσε ως αναμνηστικό δώρο ένα μικρό σκάφανδρο, το οποίο αποτελεί όπως σημείωσε το βασικό μέσο ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας την εποχή της άνθισης της σπογγαλιείας.

Ο κος Αλαχούζος ευχαρίστησε ιδιαίτερα συγκινημένος για το θερμό καλωσόρισμα, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οι εκτός Καλύμνου συμπατριώτες μας δεν αισθάνονται καθόλου ξενιτεμένοι αν και αποκαλούνται «απόδημοι», λόγω ακριβώς της στενής σχέσης που διατηρούν σε καθημερινή βάση με την Κάλυμνο.

Τόνισε ότι έχουν ήδη τεθεί οι άξονες της συνεργασίας των δυο αδελφοποιημένων πόλεων σε θέματα παιδείας, κουλτούρας και οικονομίας και θα πρέπει στον τρίτο άξονα –της οικονομίας- να δοθεί πλέον ιδιαίτερη έμφαση μέσα από την προώθηση τοπικών μας προϊόντων σε καταστήματα του εξωτερικού.

Ανταπέδωσε τα δώρα προς τον κο Δήμαρχο, παραδίδοντας του  ένα βιβλίο σχετικό με τη σπογγαλιεία και ένα νόμισμα της πόλης του Τάρπον.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλύμνου όπου τον κο Αλαχούζο καλωσόρισαν ο κος Γ. Μαστροκούκος,ο κος Γ. Μαύρος, η κα Ψαρομπά Σεμ. εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στη συνάντηση εργασίας όπου εξειδικεύθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας, παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Μ. Ρήγας και Σ. Τηλιακός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Π. Μαγκούλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Μαρίνος, Μ. Αλεξανδράκη Γ. Γαλιμιτάκης και Χ. Πλάτσης.