Τέσσερις φορές την εβδομάδα εκδρομές από Τουργκούτ Ρέϊς σε Κάλυμνο και Λέρο με το «ΗΛΙΑΣ Τ».

3541

Τέσσερις φορές την εβδομάδα το ταχύπλοο σκάφος «ΗΛΙΑΣ Τ» της ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ, συνδέει την Κάλυμνο και τη Λέρο με το Τουργκούτ Ρέϊς .

Το σκάφος σε κάθε δρομολόγιο του από το Τουργκούτ Ρέϊς σε Κάλυμνο και Λέρο  έχει πληρότητα σε  επιβάτες είτε  για ημερήσια εκδρομή ή για ολιγοήμερη παραμονή στα δύο νησιά. Επίσης μεταφέρει στο Τουργκούτ Ρέϊς από Κάλυμνο για Λέρο επιβάτες για ημερήσιες εκδρομές . Ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μικρότερος από τους εκδρομείς που έρχονται από το Τουργκούτ Ρέϊς.

Συγκεκριμένα τα δρομολόγια που εκτελεί είναι κάθε Τρίτη –Παρασκευή—Σάββατο– Κυριακή

Το Σάββατο το δρομολόγιο είναι: Κάλυμνος -Τουργκούτ Ρέϊς-Κάλυμνος- Τουργκούτ Ρέϊς επιστροφή στην Κάλυμνο.

Την  Τρίτη –Παρασκευή – Κυριακή το δρομολόγιο είναι: Κάλυμνος -Τουργκούτ Ρείς-Λέρος- Τουργκούτ Ρέις επιστροφή στην Κάλυμνο.

Η αναχώρηση από Κάλυμνο είναι στις 9 το πρωί και από Τουργκούτ Ρέϊς στις  7.00 το απόγευμα.

Η διάρκεια ταξιδιού Κάλυμνος -Τουργκούτ Ρέϊς είναι 40 λεπτά και Τουργκούτ Ρέϊς-Λέρος(Αγία Μαρίνα) 1 ώρα και 10 λεπτά.

Μιλώντας στο kalymnos-news.gr ο κυβερνήτης του «ΗΛΙΑΣ Τ» Σάκης Τηλιακός είπε ότι πρόκειται για μια πολύ χρονιά ,σχεδόν όλα τα δρομολόγια από το Τουργκούτ Ρέϊς σε Κάλυμνο και Λέρο έχουν πληρότητα και οι επισκέπτες των δύο νησιών μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Η πλειονότητα των επισκεπτών που έρχονται από το Τουργκούτ Ρέϊς είναι πολίτες Ευρωπαϊκών Χωρών,αλλά υπάρχουν και αρκετοί Τούρκοι.

Τόσο στο λιμάνι  Καλύμνου όσο και στης Λέρου λειτουργεί Πύλη Εισόδου – Εξόδου και υπάρχει ταχεία εξυπηρέτηση στον έλεγχο των επιβατών

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός