Ατενίζοντας το κενό-Γράφει η Ελευθερία Τηλιακού

1349

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, ιδίως όσους από εσάς τώρα ξεκινάτε τις διακοπές σας,  αλλά πλησιάζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού… και από Αύγουστο χειμώνα όπως λέει ο λαός. Μετά τον καύσωνα και τις σεισμικές δονήσεις μπορούμε να πούμε ότι βιώσαμε ένα αρκετά επεισοδιακό καλοκαίρι μέχρι τώρα. Ακόμα όμως υπάρχει περιθώριο να βελτιωθεί κάτι στην υποτονική τουριστική κίνηση του τόπου μας. Ας το ελπίσουμε.

Αφού λοιπόν σύντομα λήγει η περίοδος της θερινής ανάπαυλας, καλό είναι να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για ένα φθινόπωρο προεκλογικών δράσεων.

 Και όπως μας το υποσχέθηκε ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, η παράταξη του θα ανοίξει πρώτη τον προεκλογικό χορό τον Σεπτέμβρη.

Αφήνοντας ανοικτό το ζήτημα για το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Παράταξης Δύναμη Προοπτικής, ο κ. Διακομιχάλης περιβάλλει με ένα πέπλο μυστήριου το ζήτημα αυτό, και επιτρέπει στην φαντασία μας να πλάσει διάφορα σενάρια επί αυτού.

Πάντως από την πρόσφατη αρθρογραφία του κ. Διακομιχάλη και από την σταθερή θεματολογία της η οποία αφορά ζητήματα ελλήνο-τουρκικών σχέσεων, δίνεται η εντύπωση ότι το ενδιαφέρον του δεν στρέφεται γύρω από τα δημοτικά μας πράγματα, δίνεται η αίσθηση σαν να έχει βάλει άλλους πολιτικούς στόχους, κοινοβουλευτικούς ίσως.

Επίσης οι σχέσεις του με τον κ. Νότη Μαριά αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα τώρα καθώς ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής δημιούργησε δικό του κόμμα με την επωνυμία «Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος».

 Τον Σεπτέμβρη επίσης ξεκινάει η σχολική χρονιά με νέα δεδομένα, μετά την υπερψήφιση του νέου νομοσχεδίου του κ. Γαβρόγλου Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερο όμως από όλες τις αλλαγές που φέρνει το νέο καθεστώς στην παιδεία, πιστεύω θα απογοητεύσει τους γονείς των παιδιών που φέτος θα πάνε ΣΤ΄ τάξη οι οποίοι περίμεναν διακριθούν οι άριστοι μαθητές με την τιμή να φέρουν τη σημαία στις τρεις σχολικές παρελάσεις  που οργανώνει ο Δήμος. Εφόσον με κλήρωση θα γίνεται πλέον η επιλογή τους και όλοι οι μαθητές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση, ανησυχώ μήπως υπάρξουν και με την διαδικασία της κλήρωσης προβλήματα καθώς η παράδοση αυτή στο νησί έχει μεγάλη σημασία για την μαθητιώσα νεολαία, για τους διδάσκοντες, τους γονείς και τις οικογένειες της Καλύμνου.

Προσπαθώ να φανταστώ την κλήρωση να γίνεται σε κάθε σχολείο παρουσία τηλεοπτικής κάλυψης για να διαπιστωθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και εμείς από το σπίτι να το παρακολουθούμε σαν να είναι κλήρωση του λαϊκού λαχείου. Αλλιώς φοβάμαι θα έχουμε παρατράγουδα. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη των διακεκριμένων εκπαιδευτικών του νησιού μας για το ζήτημα αυτό.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, το ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών κάθε άλλο παρά έχει λήξει για το νησί μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών και της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυκαλλιεργητών στις 27 – 7- 2017, οι παραπάνω φορείς προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που επιτρέπει την αδειοδότηση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών παραβιάζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία. Η εγκύκλιος με την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Νίκο Αντώνογλου επιτρέπει να ιδρύονται μονάδες πριν γίνει ο χωροταξικός σχεδιασμός από  22-06-2017. Συνεπώς δεν πρέπει να εφησυχάζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι το θέμα έχει κλείσει, ανεξάρτητα αν τους έχουν δοθεί «υποσχέσεις» για κάτι τέτοιο.

 Φήμες  λένε ότι ετοιμάζεται πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία κατά της δικτατορίας του Μαδούρο, κατά της νοθείας στις εκλογές, των απαράδεκτων συλλήψεων πολιτικών αντιπάλων του, της ανέχειας του λαού και τις πολιτικές δολοφονίες στην Βενεζουέλα … μα τι λέω… είναι δικός μας άνθρωπος ο σύντεκνος Νικόλας, Ποιος διαδίδει τέτοιες κακοήθειες ήθελα να ήξερα;

 Κλείνοντας, θα ήθελα πολύ σύντομα να σχολιάσω την ομιλία του πρωθυπουργού προς την Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, η οποία συνέπεσε με τα γενέθλια του στις 28-07-2017. Πανηγυρική ατμόσφαιρα επικράτησε κυρίως λόγω γενεθλίων του Μεγάλου Ηγέτη μας γιατί πιστεύω ως πρόφαση χρησίμευσε η ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή για να μαζέψει την παρέα του και να το γιορτάσει.

 

Γιατί, μη μου πείτε ότι δεν μπορούσε να γίνει η ομιλία αυτή άλλη μέρα. Μεγαροπιάστηκε για τα καλά ο Αλέξης μας και δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα μαζί του.

 

Σας αφήνω με ένα βίντεο για τον αγώνα των Βενεζολάνων κατά της τυραννίας