Επίσκεψη με νόημα στο ακριτικό φυλάκιο του Αγαθονησίου πραγματοποίησε ο Νότης Μαριάς

2087

Επίσκεψη με νόημα στο ακριτικό Εθνικό φυλάκιο του Αγαθονησίου πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Αυγούστου ο Πρόεδρος του Kόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς χαιρέτισε και συνομίλησε προσωπικά με κάθε ένα από τους ένστολους ακρίτες μας και τους συνεχάρη για το υψηλό ηθικό με το οποίο εκπληρώνουν το πολύ ουσιαστικό και συμβολικό τους καθήκον.

Ο Πρόεδρος του πατριωτικού και αντιμνημονιακού φορέα πραγματοποίησε την επίσκεψη, ένα μήνα μετά τη δυναμική του παρέμβαση  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αξιοποιώντας το θεσμικό του ρόλο και επιθυμώντας να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, η οποία επιμένει να προκαλεί,  με παραβιάσεις των θαλάσσιων χωρικών υδάτων, όπως πχ η εικοσάλεπτη παραμονή τον περασμένο Μάιο δύο πυραυλακάτων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, με παρενοχλήσεις του Προεδρικού αεροσκάφους από Τουρκικά μαχητικά και με τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τις οποίες το Αγαθονήσι δήθεν ανήκει στην Τουρκία.

Στις φωτογραφίες ο Νότης Μαριάς με το Δήμαρχο Αγαθονησίου Βαγγέλη Κόττορο κατά την επίσκεψη στο φυλάκιο.