Κατάλογος 20 νησιών από τη βρετανική εφημερίδα “The Guardian” μεταξύ των οποίων και η Τέλενδος.

3074

Δεν είναι στην «πρώτη γραμμή» του τουρισμού, όμως διαθέτουν ομορφιές και πλεονεκτήματα που κερδίζουν τους επισκέπτες – Τα 20 νησιά που βρίσκονται στον κατάλογο της βρετανικής εφημερίδας μεταξύ των οποίων και η μοναδική Τέλενδος

Τα 7 νησιά από τα Δωδεκάνησα  που αναφέρονται στο δημοσίευμα: Χάλκη-Τήλος -Τέλενδος-Λέρος-Λειψοί-Κάρπαθος-Πάτμος

Παρά την οικονομική κρίση, την οποία διανύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός στη χώρα ανθεί, επισημαίνει δημοσίευμα του Guardian που υπογράφει ο Andrew Bostock

 

Ωστόσο, όπως μεταξύ άλλων αναφέρει το δημοσίευμα, οι περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες επισκέπτονται τα γνωστά νησιά, τα πιο «διάσημα», αγνοώντας αυτά που θέλουν λίγη περισσότερη έρευνα για να τα ανακαλύψει κανείς.

Βέβαια, μόλις ο μελλοντικός επισκέπτης τα ανακαλύψει, συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για μικρούς επίγειους παραδείσους. Ο Guardian συγκεντρώνει στο εν λόγω δημοσίευμα του, τα 20 αγαπημένα «άγνωστα» ελληνικά νησιά, που μένουν μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας», αλλά εντυπωσιάζουν με τα έντονα χρώματά τους και το εξαιρετικό φαγητό.

Μάλιστα, αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για τις εξορμήσεις εκτός της υψηλής περιόδου.

Τα νησιά αυτά εκ των οποίων τα 7 είναι από τα Δωδεκάνησα και μεταξύ αυτών η μοναδική Τέλενδος είναι

1. Λήμνος
2. Ικαρία
3. Αμμουλιανή
4. Μεγανήσι
5. Αντίπαρος
6. Κύθνος
7. Σέριφος
8. Σίφνος
9. Φολέγανδρος
10. Αμοργός
11. Κουφονήσια
12. Σχοινούσα
13. Τήλος
14. Χάλκη
15. Πάτμος
16. Κάρπαθος
17. Τέλενδος
18. Λειψοί
19. Λέρος
20. Αγκίστρι
Για κάθε νησί το δημοσίευμα παραθέτει φωτογραφία αλλά και προτάσεις και εντυπώσεις για το νησί.

 Για το νησί της Τελένδου αναφέρει:

Ουσιαστικά πρόκειται για  ένα βουνό που αναδύεται από τη θάλασσα,δίπλα στην Κάλυμνο και φτάνεις σε  10 λεπτά με σκάφος. Το κύριο χαρακτηριστικό της Τελένδου είναι η πλήρης έλλειψη αυτοκινήτων.

Οι περισσότεροι επισκέπτες πηγαίνουν μόνο για ένα ημερήσιο ταξίδι, αλλά είναι ένα τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – οι τρεις παραλίες και οι 6 ταβέρνες (όλες οι εξαιρετικές) θα σας κρατήσουν απασχολημένους.

Τι πρέπει να κάνετε Παρά τη μικρή έκταση, υπάρχει αρκετός χώρος για εξερεύνηση στο νησί, με διάφορα μικρά ερείπια – μιας ρωμαϊκής πόλης, ενός κάστρου, δύο παλαιοχριστιανικών βασιλικών κλπ. Υπάρχουν επίσης αναρριχητικά πεδία.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει προτάσεις στο που θα μείνετε και που θα φάτε.