Με νέα επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Μαύρος ανακαλεί την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλυμνίων.

3345

Με νέα επιστολή του που κατατέθηκε στις  14 Αυγούστου 2017 ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Μαύρος και επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης « Η Κάλυμνος ΑλλάΖΕΙ» ανακαλεί την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο  Καλυμνίων.

Παραθέτουμε τη σχετική επιστολή του Γ.Μαύρου για την ανάκληση της παραίτησης του

Να θυμίσουμε ότι με επιστολή του με ημερομηνία 28/7/2017 που είχε στείλει στο Δήμαρχο Καλυμνίων ο Γ.Μαύρος είχε υποβάλλει την παραίτηση του αναφέροντας τους λόγους.

Την από 27 Ιουλίου 2017 επιστολή παραίτησης και σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

 Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία,  η παραίτηση γίνεται οριστική, αφότου ο δήμαρχος την αποδεχθεί ή μετά την παρέλευση ενός μηνός από την κατάθεση της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο. Στη συνέχεια καλεί τον πρώτο σε  σειρά αναπληρωματικό σύμβουλο της Παράταξης,  ο οποίος οφείλει εντός  5 ημερών να προσέλθει για να ορκιστεί.

Στην περίπτωση του Γ.Μαύρου, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής στην τηλεοπτική εκπομπή «Εν Καλύμνω» στις 11 Αυγούστου 2017 ,απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Μάμα Χαραμαντά και αναφερόμενος στην παραίτηση, είπε ότι θα έκανε δεκτή την παραίτηση και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καλούσε τον πρώτο σε  σειρά αναπληρωματικό σύμβουλο της Παράταξης για να ορκιστεί.

Στις 14 Αυγούστου 2017 με απόφαση του, ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής  κάνει αποδεκτή την παραίτηση. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στο διαύγεια την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 13:18:45 .

Ο δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ενημέρωσε το ΔΣ στη συνεδρίαση, χθες Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, για την νέα επιστολή του Γ.Μαύρου με την οποία ανακαλεί την παραίτηση του που ήδη την είχε κάνει αποδεκτή.

Από πλευράς Γ. Μαύρου που εκπροσωπήθηκε από συγγενικό του πρόσωπο, υποστηρίχθηκε ότι η παραίτηση έγινε αποδεκτή, ενώ  είχε προηγηθεί η επιστολή ανάκληση της.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής ειπώθηκε ότι, για την επιστολή ανάκλησης έλαβε γνώση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στις 16 Αυγούστου 2017 και  ο Δήμαρχος στις 18 Αυγούστου 2017.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής την υπόθεση,μετά απ’αυτή την εμπλοκή  θα την παραπέμψει στο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αιγαίου για να αποφασίσει σχετικά.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 234(Ν.3852/10) της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο Γιώργο Μαύρο ήδη έχει επιβληθεί η διοικητική ποινή της αργίας, λόγω συνεχών απουσιών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιο . Συνολικά του έχει επιβληθεί ποινή 8μηνης αργίας.