Ρόδος: Κουκουλοφόροι εξανάγκασαν με την απειλή όπλων διευθυντή σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», στο Φαληράκι, να τους παραδώσει χρηματικό πόσο 47.000 ευρώ!

798

Φορώντας κουκούλες τύπου full face, πέρασαν την ράμπα του καταστήματος, που οδηγεί στην αποθήκη, κρύφτηκαν πίσω από ένα κλάρκ, περιμένοντας να κλείσει και να αναχωρήσει ο διευθυντής

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αδίστακτων αλλοδαπών κουκουλοφόρων ληστών, που με την χρήση όπλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 47.255 ευρώ, σε χαρτονομίσματα και κέρματα, από το χρηματοκιβώτιο, του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», στο Φαληράκι, 22.50 τη νύχτα του Σαββάτου, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκονται κοντά στην σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχαν είτε εσωτερική πληροφόρηση είτε να παρακολουθούσαν το κατάστημα τις προηγούμενες της ληστείας ημέρες, μέσω ανάλυσης του υλικού εσωτερικής μαγνητοσκόπησης, που έχουν στην διάθεσή τους.

Πιο συγκεκριμένα δύο άντρες μέτριου αναστήματος, ο ένας φορώντας κουκούλα τύπου full face και ο δεύτερος έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μια κοντομάνικη σκουρόχρωμη μπλούζα, αφού πέρασαν την ράμπα του καταστήματος, που οδηγεί στην αποθήκη, κρύφτηκαν πίσω από ένα κλάρκ, περιμένοντας να κλείσει και να αναχωρήσει ο διευθυντής.

Με την αποχώρηση του τελευταίου από τις εγκαταστάσεις του καταστήματος, τον ακινητοποίησαν.

Ο ένας κράδαινε ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι και ο δεύτερος μόνο ένα μαχαίρι.

Οι ληστές, που αιφνιδίασαν τον διευθυντή της επιχείρησης, βάζοντάς του το μαχαίρι στο λαιμό και το πιστόλι στο κεφάλι, τον υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο γραφείο του ιδιοκτήτη και να ανοίξει με το κλειδί του και με το συνδυασμό το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο αφαίρεσαν το προαναφερόμενο, ποσό και αποχώρησαν.

Φεύγοντας πήραν το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή το οποίο και παράτησαν σε ένα πεζούλι όταν βγήκαν από το υπόγειο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει οι δύο ληστές είναι αλβανικής ή βουλγαρικής καταγωγής.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την ληστεία σε Super Market στο Φαληράκι, αναφέρει τα εξής:

Στις 05-08-2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών οι οποίοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας στο Φαληράκι της Ρόδου, εξανάγκασαν με την απειλή όπλων διευθυντή καταστήματος Super Market να τους παραδώσει χρηματικό ποσό προερχόμενο από εισπράξεις.