Συνάντηση εκπροσώπων Αποδήμων Καλυμνίων με το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή για την ίδρυση Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Καλυμνίων.

826

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 το πρωϊ, μετα απο πρωτοβουλία των Ενώσεων των αποδήμων, πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο συνάντηση των εκπροσώπων αποδήμων με το Δήμαρχο  Ιωάννη Γαλουζη.

Παρόντες  στη συνάντηση από πλευράς αποδήκων  ο πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής Δημήτρης Καλικάτζαρος, με μέλη του ΔΣ της Ένωσης, η Παγκαλυμνιακή Ένωση Αμερικής με την πρόεδρο της  Ευδοκία Κουλλιά και μελη του ΔΣ της, η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου με την πρόεδρο Μαρία Βάλλα.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γαλουζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλιου  Ποθητός Μαγκούλιας, ο αντιδήμαρχος Σακελλάρης Τηλιακός, ο δημοτικός σύμβουλος Νέστορας Φρατζής,ο ειδικός συνεργάτης Μιχάλης Τσουγκράνης.

Επίσης ο πρόεδρος του Αναγνωστηριου  Παναγιώτης Γιαμαίος και η πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματιων Καλύμνου κα Φωτεινή Τηλιακού.

Ειδικότερα άμεσα αποφασίστηκε να ιδρυθεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Καλυμνίων με έδρα την Αμερική και συγκεκριμενα το Tarpon Springs.

Τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας ειναι η Ένωση Καλυμνίων Αττικής, η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, η Παγκαλυμνιακή Ένωση Αμερικής με συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων της συλλογων και φυσικά ο Δήμος Καλυμνίων. Στην πορεία θα ενταχθούν οι σύλλογοι της Γαλλίας, της Αυστραλίας, της Αφρικής και άλλοι ανά τον κόσμο!
Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα συμβάλλει στην άμεση, σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων και μη προβλημάτων της Καλύμνου.
Μέσα από αυτή την κοινή πρωτοβουλία ο κάθε Καλύμνιος ανα τη γη, θα εχει τη δική του φωνή και τη δύναμη να μπορεί να βοηθά τον τόπο του με οποιονδήποτε τρόπο μπορει.
Είναι η ώρα επιτέλους να δείξουν όλοι για πρώτη φορα πόσο άψογα και αποτελεσματικά μπορούμε να συνεργαστούμε ως Καλύμνιοι για το καλό του τόπου που όλοι αγαπάμε.

Σύντομα εντός των ημερών θα τεθεί σε λειτουργία η σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα στο Facebook, προκειμένου όλοι οι συμπατριωτες μας να πληροφορούνται τις δράσεις της Ομοσπονδιας .
Η  Ενωση Καλυμνίων Αττικής εύχεται καλή επιτυχία στο πολλά υποσχόμενο αυτό έργο και σύντομα η Ομοσπονδία μας να αποκτήσει τη δυναμική που πρέπει να εχει!
Πολλα συγχαρητήρια σε όλους!