Υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής: Να υπάρξει ένα νησί με φορολογική ατέλεια για τα κρουαζιερόπλοια.

1570

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή “Ακραίως”, του Ρ/Σ ΣKAΪ 100,3 και στο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, έδωσε σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε:   Για την ιδέα να υπάρξει ένα νησί με φορολογική ατέλεια, ώστε να διευκολυνθεί η κρουαζιέρα

Αυτό είναι μια ιδέα του Υπουργού Ναυτιλίας. Θα τεθεί στο οικονομικό επιτελείο. Θα διεκδικηθεί. Οι άνθρωποι που κάνουν κρουαζιέρα θέλουν να πάνε και σε ένα λιμάνι που να αγοράσουν αφορολόγητα προϊόντα. Τέτοια ήταν τα λιμάνια της Τουρκίας  και της Αιγύπτου, αλλά πλέον δεν πάνε εκεί οι κρουαζιέρες.

Η άποψή μου είναι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια. Δεν ξέρω πόσο θα την πετύχουμε, αλλά πρέπει να την κάνουμε. Αυτό εξαρτάται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό λιμάνι, σε ένα μικρό νησί, όπου να υπάρχει η δυνατότητα αφορολόγητων αγορών, για τους τουρίστες της κρουαζιέρας. Σχετικά με τις εκτιμήσεις που κάναμε το Γενάρη πέσαμε έξω, αλλά θετικά. Δηλαδή εκτιμούσαμε ότι μπορούσε να φτάσει η απώλεια στο 40%, λόγω της παράλειψης των λιμανιών της Τουρκίας και της Αιγύπτου, αλλά  από τις εκτιμήσεις που έχω ως τώρα και από τις πληροφορίες και σας τη δίνω με πολύ έγκυρο τρόπο θα είμαστε γύρω στο 5 με 7 % πιο κάτω.

Εκείνο όμως που πρέπει να σας πω είναι ότι εγώ έχω ξεκαθαρίσει προς τους ανθρώπους της κρουαζιέρας ότι είμαστε ανοιχτοί  και στα λιμάνια που αυτή τη στιγμή είναι προσδιορισμένα από πλευράς προορισμού, αλλά και σε άλλα λιμάνια που αρχίζει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κρουαζιέρα. Είμαι ανοιχτός στο να γίνουν επενδύσεις από εταιρίες κρουαζιέρας και να αποπληρώνονται οι επενδύσεις από τη χρήση αυτών των εγκαταστάσεων που μπορεί να γίνουν. Άρα είμαστε ανοιχτοί σε αυτά τα ζητήματα.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός