Απεβίωσε ο ομογενής Ηλίας Μαΐλλης πατέρας του π. Παντελεήμονα Μαϊλλη

2062

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ηλίας Μαϊλλης, πατέρας του π. Παντελεήμονα Μαϊλλη, ιερατικού προϊστάμενου της κοινότητας της Υπαπαντής του Σωτήρος στο Ιστ Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, την Κυριακή 27 Αυγούστου άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Η σορός του, την Πέμπτη, θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Wasko Funeral Home στο Κάμπελ του Οχάιο, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή, στις 10.π.μ. στον ιερό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κάμπελ Οχάιο.

Ο θάνατός του καταλυπεί την επί σύζυγό του Αννα το γένος Κούρου τα παιδιά τους Μιχαήλ και Νταϊάνα Μαϊλλη, Μαρία και Νικόλαο Φραγκόπουλο, Χαρούλα και Αλαν Ντιριένζο, τον π. Παντελεήμων και Νάνσυ Μαϊλλη, τα έντεκα εγγόνια και δέκα δισέγγονά του, τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 9 Μαϊου 1930 στο Port St. Louis της Γαλλίας και σε ηλικία έξι ετών οι γονείς του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα την Κάλυμνο.

Το 1952 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Προσελήφθη στην Youngstown Sheet and Tube Company. To 1954 υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό και δύο χρόνια μετά επέστρεψε στην Κάλυμνο όπου παντρεύτηκε την Αννα το γένος Κούρου.

Την ίδια χρονιά επέστρεψαν στην Αμερική, όπου απέκτησαν οικογένεια και αξιώθηκαν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

ΠΗΓΗ:www.ekirikas.com