Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Καλύμνου για τις καταγγελίες του Διευθυντού ΙΕΚ Καλύμνου.

1871

Από τη Δημοτική Αρχή Καλύμνου εκδόθηκε δελτίο τύπου που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου και εκπαιδευτικός Ποθητός Μαγκούλιας και που αποτελεί απάντηση σε όσα κατάγγειλε με ανακοίνωση του ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Καλύμνου Νικόλαος Τσιούγκαρης. Την ανακοίνωση του Διευθυντή του ΔΙΕΚ Καλύμνου μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας πατώντας εδώ.

Παραθέτουμε παρακάτω το δελτίο τύπου –απάντηση της Δημοτικής Αρχής που υπογράφει ο Ποθητός Μαγκούλιας.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας σχετικά με το θέμα που ανέκυψε και σχετίζεται με τη λειτουργία του ΙΕΚ Καλύμνου ,αξίζει να αναφερθούν τα παρακάτωq

1.Στην ανακοίνωση του ο Διευθυντής του ΙΕΚ  και συγκεκριμένα στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται στην μη έγκαιρη απόσπαση εκπαιδευτικού στο ΙΕΚ. Παρότι  οι διορισμοί ,μεταθέσεις ,αποσπάσεις εκπαιδευτικών είναι ζήτημα του Υπουργείου Παιδείας   και ο Δήμος δεν εμπλέκεται καθόλου σε αυτή τη διαδικασία ,ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Σάκης Τηλιακός μόλις ενημερώθηκε για το θέμα απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο  Παιδείας (ΙΝΔΒΙΜ) ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών, με δεδομένο μάλιστα ότι εκπαιδευτικός από το νησί μας έκανε αίτηση για απόσπαση στο ΙΕΚ.

2.Για το θέμα του χώρου για το εργαστηριακό μάθημα της μαγειρικής  έγινε σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη 14/09 στο Δήμο .Παρόντες  ο  Δήμαρχος Ιωάννης  Γαλουζής , ο αντιδήμαρχος Διοικητικών  Σάκης Τηλιακός ,ο διευθυντής του ΙΕΚ Νίκος  Τσιούγκαρης και ο γράφων. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Διευθυντή για το θέμα της αίθουσας στο ανοικτό θέατρο χώρας ,η οποία θα διατεθεί για τη στέγαση του ΤΟΜΥ Καλύμνου. Δεν υπήρξε καμία πεισματική άρνηση από το Δήμαρχο, καθώς πράγματι ο χώρος του εντευκτηρίου στο θέατρο Χώρας τα τελευταία χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε διατεθεί στο ΙΕΚ (για περιορισμένη χρονική περίοδο). Προτάθηκε στο διευθυντή η αίθουσα του 8ου Νηπιαγωγείου πόλεως στο Φλασκά  ,η οποία μπορεί να διατεθεί άμεσα ( αίθουσα 60 τμ , με δύο τουαλέτες ,δύο ντουλάπες ,γραφείο ,Η/Υ και άλλο εποπτικό υλικό). Η απάντηση ήταν αρνητική. Εκ μέρους μου προτάθηκαν οι χώροι εκπαίδευσης του ΕΕΕΕΚ στο 1ο Γυμνάσιο .Η απάντηση ξανά αρνητική .Επίσης ,ο δήμαρχος πρότεινε να κάνει μια έρευνα ο διευθυντής και σε περίπτωση που βρει αίθουσα που καλύπτει τις ανάγκες του τμήματος ,ο δήμαρχος θα διερευνήσει τη δυνατότητα μίσθωσης της .Τρίτη άρνηση από το διευθυντή .(Σημειωτέον , ο  ρόλος του δήμου είναι εντελώς   επικουρικός  καθώς δεν  έχει αρμοδιότητα για τη λειτουργία του ΙΕΚ).

Θα συμφωνήσω σε ένα σημείο με τον αγαπητό συνάδελφο Νίκο .Η εκπαίδευση ,πράγματι χρειάζεται ευαισθησία και όχι αγκυλώσεις ,πείσματα και εμμονές .Οφείλω να συμπληρώσω ότι όλες οι δομές της εκπαίδευσης υπήρχαν ,υπάρχουν και θα υπάρχουν καθώς η εκπαίδευση  είναι λειτούργημα ,υπάρχει πρωτίστως για τους εκπαιδευόμενους ενώ  εμείς (οι εκπαιδευτικοί) είμαστε  απλοί υπηρέτες της .

Με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο του διευθυντή του ΙΕΚ .

Ποθητός  Μαγκούλιας

Εκπαιδευτικός –Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου.