Η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ψερίμου

2196

Σε πλήρη λειτουργία,μετά από πολλά χρόνια  βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό ο νέος αστυνομικός σταθμός της Ψερίμου. Σύμφωνα με το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπεται από το ΦΕΚ να λειτουργεί στο εξής αστυνομικός σταθμός και στην Ψέριμο.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Β’ Δωδεκανήσου και προσωπικά του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κοκορόσκου, σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες για να λειτουργήσει ο νέος αστυνομικός σταθμός όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλυμνίων παραδόθηκε στην Υπηρεσία το νέο κτίριο που ήδη στεγάζει τον αστυνομικό σταθμό Ψερίμου αλλά και Λιμενικό Φυλάκιο (παράρτημα του Λιμεναρχείου Καλύμνου).

Το γεγονός της επαναλειτουργίας του αστυνομικού σταθμού ικανοποιεί απόλυτα τους κατοίκους του νησιού, αφού είδαν να γίνεται επιτέλους πράξη ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Δήμου Καλυμνίων στου οποίου την στη διοικητική αρμοδιότητα  υπάγεται η νήσος Ψέριμος.

Να σημειωθεί ότι αστυνομικός σταθμός της Ψέριμου υπάγεται στο αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου.

Το ακίνητο όπου στεγάζεται πλέον ο αστυνομικός σταθμός και βρίσκεται στην παραλία του νησιού παραχωρήθηκε από τον Δήμο Καλυμνίων με σκοπό να διευκολύνει ο Δήμος την άμεση λειτουργία του αστυνομικού σταθμού.

(ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ)