Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευών στο 1ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου οι μαθητές του μετακομίζουν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο για μαθήματα τις απογευματινές ώρες.

1961

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευών στο 1ο ΔΣ Πόλεως( π. Παρθεναγωγείο)  οι μαθητές του, μετακομίζουν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο για μαθήματα τις απογευματινές ώρες.

Αυτή είναι η τελική  απόφαση που λήφθηκε σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, από το Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου Νικόλαο Ράπτη, που βρισκόταν στην Κάλυμνο.

Όπως γράφαμε και σε χθεσινό δημοσίευμα μας ,(μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ), ο αγιασμός έγινε για τη νέα σχολική περίοδο, αλλά  το κουδούνι  δεν χτύπησε για την έναρξη των μαθημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου( π. Παρθεναγωγείο)  λόγω συνεχιζόμενων  εργασιών επισκευής-μόνωσης της οροφής και συντήρησης του κτιρίου.

Η μη ολοκλήρωση των εργασιών κατά την περίοδο των διακοπών ,όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο και με συνεργεία να συνεχίζουν να εργάζονται, ενώ ξεκίνησε η νέα σχολική περίοδος ,δημιούργησαν προβλήματα αφού δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση με ασφάλεια των μαθημάτων στις αίθουσες καθώς και η ελεύθερη κίνηση μαθητών στον προαύλιο χώρο, όπου είναι στημένες οι σκαλωσιές.

Η πρόταση που τέθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων οι μαθητές του Σχολείου να στεγαστούν προσωρινά και μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών  σε αίθουσες του  3ου ΔΣ στον Άγιο Θεολόγο, καθώς και σε αίθουσα που προσέφερε Ιδιωτικό φροντιστήριο ,βρήκε αντίθετους τους γονείς των μαθητών.Αφενός γιατί υπάρχει πρόβλημα στη μετάβαση των παιδιών από τα σπίτια τους στο σχολείο, λόγω αποστάσεως  και αφετέρου γιατί θεωρούν ότι η προσωρινή  στέγαση θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση των εργασιών αλλά εγκυμονεί και κινδύνους  για το κλείσιμο του Σχολείου ,όπως συνέβη στο παρελθόν με το Καρπάθειο.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, η Διευθύντρια του Σχολείου Ευδοκία Μπιλλήρη και ο σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου ,αφού πήραν έγγραφη διαβεβαίωση από τον την Εταιρεία 3Κ, ανάδοχο του έργου ,ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 , ενημέρωσαν με έγγραφο τους προς την Προϊσταμένη Αρχή και σήμερα λήφθηκε η απόφαση τα μαθήματα να γίνονται σε αίθουσες του 5ου ΔΣ τις απογευματινές ώρες.

Ήδη ο Σύλλογος διδασκόντων ενημέρωσε τους γονείς γι’αυτή την απόφαση και ότι τα μαθήματα ξεκινούν απ’αύριο Τετάρτη, τις απογευματινές ώρες από 2.00 το μεσημέρι μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

Στη φωτογραφία από τον χθεσινό αγιασμό στο 5ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου όπου θα μετακομίσουν προσωρινά οι μαθητές του 1ου ΔΣ.