Μεταξύ μας…θα μας λείψουν -Γράφει ο Πάνος Βούρος.

1813

%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%bf

Χρόνια μπροστά στην ενημέρωση του τόπου αψηφώντας τα εύκολα δημοφιλικά παιχνίδια. Χρόνια πιστοί στο μεσημεριανό ραντεβού δίνοντας στο «πιάτο» μας τα καυτά νέα του νησιού, τα προβλήματα της γειτονιάς και των παιδιών μας. Χρόνια τώρα να μας ταξιδεύουν από την θάλασσα στο βουνό, από τον πολιτισμό στην πολιτική, και από το σχολειό στην τοπική μας αγορά. Οι ακούραστοι ρεπόρτερ του 24ωρου.

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η εκπομπή «Εν Καλύμνω» πήγε Σαββατοκύριακο, αφήνοντας σε όλους ένα μεγάλο κενό. Και επειδή στον ίδιο τόπο ζούμε, είπα να γράψω δυο «γραμμές» για τους δημοσιογράφους που η σχέση τους με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή περνούσε άλλοτε κρίσεις πανικού και άλλοτε συνεργασίας. Εξού και οι εναλλαγές της δημοσιογραφικής κριτικής (με το γάντι ή το μαχαίρι) με τις ανάλογες πάντα αντιδράσεις.

Σ’όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια ήταν πάντα δίπλα στα μεγάλα γεγονότα, στις τεράστιες προκλήσεις της εποχής και με την «καχύποπτη» στάση τους στις πολιτικές εξελίξεις. Τίποτε αφιλτράριστο, όπως προβλέπεται. Όμως είναι και φυσικό, ενίοτε, οι ανθρώπινες αδυναμίες να λυγίζουν μπρος το καθήκον της αμερόληπτης δημοσιογραφίας και να χαλάσει το προφίλ της αξιοπιστίας. Είναι βλέπετε λίγο δύσκολο να «εποπτεύεις» σφαιρικά (;) το δημαρχιακό έργο και τα καλώς/κακώς κείμενα της επικαιρότητας.

Θεωρώ όμως και άδικο να κρίνουμε αυστηρά και απ’τον καναπέ- δυο ανθρώπους που τρέχουν ανελλιπώς για την τηλεοπτική κάλυψη των συμβάντων της ακριτικής μας πατρίδας. Έχουν δει και βλέπουν συνεχώς πολλά, είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής και αυτοί που θ’αναδείξουν τα νησιώτικα θέματα προς επίλυση αυτών, οπότε και θεωρώ ανεκτό να βάλουν την προσωπική τους και καυστική πινελιά στην δημόσια κριτική και ας μην αρέσει σε πολλούς (ούτε και σε μένα πολλές φορές).

Τα τελευταία χρόνια ωρίμασε ο -ηπιότερος πάντα- δημοσιογραφικός τους λόγος και φαίνεται. Μια άλλη τακτική που αρμόζει στο κανάλι και στον κόσμο που παρακολουθεί. Γι’αυτό και πέραν της συνήθειας πια του «αχτύπητου δίδυμου» -όπως τους αποκαλούν- στις οθόνες του ΑΙΓΑΙΟ TV, άρχισε κι ένα είδος συμπάθειας και σεβασμού στο πρόσωπο και τη δουλειά τους. Μια εκτίμηση που ξεφεύγει απ’την στενή λογική του ρεπορτάζ και της «διαφήμισης» των επιχειρήσεων αλλά αναγνωρίζει την διαχρονικότητα της επαγγελματικής τους συνέπειας. Το ξέρουν, το κάνουν καλά και μας αρέσει.

Μπορεί λοιπόν στο άκουσμα της διακοπής της εκπομπής να υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις, μπορεί να ‘χουμε διαφωνήσει και να ‘χουν κατηγορηθεί πολλάκις για διαφορετικούς εκατέρωθεν λόγους, αλλά μεταξύ μας- παραδεχτείτε το, θα μας λείψουν. Εμένα ήδη μου λείπουν!