Οι τρεις σωματοφύλακες του Αιγαίου-Γράφει ο Πάνος Βούρος

1292

%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%bf

Στεκόμενος στο έγκλημα του Σαρωνικού- την αυτοψία (!) του υπουργού Κουρουμπλή και την δήλωση του Ροδίτη υφυπουργού κ.Σαντορινιού πως σε είκοσι μερες θα ‘χουμε καθαρότερες ακτές από πριν (!) όταν οι επιστήμονες μιλούν για 5-10 χρόνια αποκατάστασης του οικοσυστήματος, είπα να θυμηθώ τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας που κάπου- κάποτε εκλέχτηκαν για το καλό μας.

Δεν θα κουράσω με την άσκοπη ανάλυση περί της ανύπαρκτης ευθιξίας στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι όμως επικίνδυνο να ποδοπατούν οι τοπικοί μας άρχοντες τα όποια ηθικά και πραγματικά στηρίγματα εναποθέσαμε στις προθέσεις τους που όμως εξανεμίστηκαν.. μαζί με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και δεκάδων ακόμη αστείων υποσχέσεων.

Τον Ιανουάριο του ’15, τα “αριστερά” Δωδεκάνησα επέλεξαν στο βουλευτικό τιμόνι της περιφέρειας τρεις νέους ανθρώπους. Το νέο στα λόγια, εφόσον ούτε η υποτιθέμενη διάθεση του πρωτάρη -και εν μέσω κρίσης που απαιτεί αφύπνιση και λύσεις- ούτε οι οφειλόμενες ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες στάθηκαν κίνητρο για μια δυνατή αλλαγή. Βλέπετε, η λαίλαπα του λαϊκισμού όταν οργιάζει δεν βλέπει όρια και λογικές.

Υποτίθεται, οι βουλευτές των αποκεντρωμένων περιοχών είναι πρώτα άνθρωποι και συνάνθρωποι που αφουγκράζονται τα προβλήματα και μετέπειτα όργανα κομματικά. Δεν βαριέσαι θα μου πεις.. δύσκολη η καλογερική! Λυπάμαι όμως γιατί.. όταν κάποιος έχει να διαχειριστεί την καυτή πατάτα που λέγεται νησιωτικότητα, οφείλει να την προσέχει ως κόρη οφθαλμού. Ίσως μπερδεύτηκαν με την κόρη του περιπτερά.

Εξουσία και Αγ. ο Θεός. Τί αγώνας θυμάμαι προεκλογικά με τις χιλιάδες ψευδαισθήσεις, στο δημοψήφισμα του Όχι που έγινε Ναι, στο τουριστικό φιάσκο με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που λιάζονταν, στην διάλυση της σεζόν με την ψυχολογία του GREXIT, στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α, στην απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών, στην υπολειτουργία των νοσοκομείων, στην ακτοπλοική απομόνωση, στους ειδικούς φόρους (καυσίμων – ποτών – καταλυμάτων) που έβρισκε εύκολα εισοδήματα και φυσικά.. στην εξαφάνιση κάθε εθνικής συνείδησης με τις ανατρεπτικές τομές στην παιδεία- την θρησκεία και την εξωτερική μας πολιτική. Είναι θλιβερό!

Κατάργηση Φ.Π.Α, ναι, το αδιαπραγμάτευτο όλων των γερμανοτσολιάδικων κυβερνήσεων όπως τους αποκαλούσαν προεκλογικά. Και όμως το πέρασαν! Καλύτερα να μασάς δεν λένε; Και οι δικοί μας κυβερνητικοί εκπρόσωποι, σιγή ιχθύος, τις επαναστάσεις τις κρατούσαν για τα συνέδρια που έκαναν απολογισμό με αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Άλλο και τούτο. Θυμάμαι κλείνοντας, προεκλογικά, την χλεύη και την απαξίωση που εισέπραξαν οι τότε βουλευτές της συγκυβέρνησης Σαμαρά στην περιοδεία τους στο νησί της Καλύμνου και συγκεκριμένα στον εμπορικό μας δρόμο. Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα.. δεν πειράζει. Ευτυχώς ήρθε η ανάπτυξη της.. οικονομικής παρακμής.

Ήταν όλα τέλεια και ήρθε η καταστροφή; Σαφώς και όχι. Υπάρχουν ευθύνες και μεγάλες. Και ξεπληρώνονται μέρα με τη μέρα. Όμως αν πιστεύετε πως η λύση στην κοροϊδία και τους επιζήμιους για την χώρα είναι να τους προστατεύουμε και να τους συγκρίνουμε με το τί έκαναν άλλοι στο παρελθόν (πού τέτοια τύχη δηλαδή μπρος στο ιδεοληπτικό συνοθύλευμα) τότε άδικος κόπος που κατέθεσα τις απόψεις μου. Τετραγωνίζεται ο κύκλος (;).. αμε, ότι θέλει ο ψηφοφόρος.

Αναρωτιέμαι όμως τελικά, οι τρεις Δωδεκανήσιοι κυβερνητικοί βουλευτές που πατούν στην απελπησία και στο ψέμα ανελλιπώς και καθημερινώς, νιώθουν την ανάγκη να πουν συγγνώμη και να παραιτηθούν; ‘Η τουλάχιστον ας μας πουν πόσο κοστίζει αυτό.. να τους καταλάβουμε και μεις, να ‘χουν ένα άλλοθι βρε αδερφέ!