Ομαλά κύλησε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕ Καλύμνου.

1402

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή πρωί, 10 Σεπτεμβρίου 2017 η εξ αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ναυτιλιακής Εταιρείας ΑΝΕ Καλύμνου

Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας περίπου, ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί, και κύλησε ομαλά σε ήρεμο κλίμα και δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις ,ούτε το εκρηκτικό κλίμα που επικρατούσε σε προηγούμενες Συνελεύσεις.

Της Γενικής Συνέλευσης προέδρευσε  ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γεώργιος Τρικοίλης. Στο πάνελ ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής ,ο ορκωτός λογιστής Γεώργιος Μανώλαρος , η νομική σύμβουλος της Εταιρείας Νομική Κυπραίου και ο λογιστής Αχιλλέας Ρούσσος. Παρών στην αίθουσα και ο Τεχνικός σύμβουλος της Εταιρείας Θωμάς Σκριβάνος.

Η Δημοτική αρχή παρέστη στη ΓΣ με το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή ,αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που θα συμμετέχουν στο νέο ΔΣ ,αλλά και τους κατέχοντες μετοχές του Δήμου.

Από την μείζονα Αντιπολίτευση παρόντες ο επικεφαλής Ιωάννης Μαστροκούκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Μουσελλής και Σακελλάρης Ζερβός.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης αν και προσήλθε κανονικά ,αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την αδικαιολόγητη όπως είπε καθυστέρηση έναρξης της Γενικής Συνέλευσης.

Από τις άλλες δημοτικές Παρατάξεις δεν υπήρξε εκπροσώπηση.

Παρών στη ΓΣ και ο ιδρυτής της Εταιρείας και μέτοχος Μιχαήλ Ζαίρης. Επίσης παρόντες και ελάχιστοι ιδιώτες μέτοχοι μεταξύ των οποίων ο Περιφερειακός σύμβουλος Μιχαήλ Μπούκης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος ,εστίασε την κριτική  στο υψηλό κόστος των επισκευών στο πλοίο «Ν.Κάλυμνος»,αλλά και στις ζημιές που είχαν τα 2 ταχύπλοα σκάφη. Για το κόστος των επισκευών απάντησε ο Τεχνικός σύμβουλος Θωμάς Σκριβάνος ο οποίος απάντησε ότι το κόστος των επισκευών  του «Ν.Κάλυμνος»  θα μπορούσε να ήταν υψηλότερο αλλά σε καμιά περίπτωση χαμηλότερο απ’αυτό που δαπανήθηκε. Και όπως συμπλήρωσε,  αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία από την επισκευή είναι στη διάθεση των μετόχων.

Ο Ορκωτός λογιστής Γιώργος Μανώλαρος επισήμανε δύο θέματα. Την μη υπογραφή των πρακτικών από το Γραμματέα του ΔΣ που ήδη έχει παραιτηθεί και τη δωρεά διάθεση εισιτηρίων σε αθλητικά σωματεία κάτι που όπως τόνισε δημιουργεί πρόβλημα. Και για τα δύο θέματα όπως είπε πρέπει να υπάρξει τακτοποίηση με σχετικές αποφάσεις.

Από πλευράς της απαλλαγής των μελών του ΔΣ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη για αποζημίωση χρήση 2016,το θέμα ψηφίστηκε απ’ολους τους παρόντες μετόχους πλην του Ι.Μαστροκούκου. Να σημειώσουμε ότι υπέρ της απαλλαγής ψήφισε ο Μανώλης Μουσελλής.

Ακολούθησε με μυστική ψηφοφορία η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εναρμονισμένο με το άρθρο 25 του νέου καταστατικού της Εταιρείας. Και όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής είναι η πρώτη φορά που στο ΔΣ θα συμμετέχει εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Στο νέο ΔΣ θα συμμετέχουν εκτός του Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή οι δημοτικοί σύμβουλοι :

1.Διαμαντής Ιωάννης

2.Ζαίρης Κώστας

3.Μουσελλής Μανώλης (από την αντιπολίτευση)

4.Ρήγας Μικές

5.Τρικοίλης Γεώργιος

Αναπληρωματικά μέλη:

1.Ποθητός Μαγκούλιας

  1. Χαράλαμπος Πλάτσης

 

Επίσης ως εκπρόσωποι μετόχων και Φορέων εξελέγησαν

1.Αλαχούζος Αντώνιος

2.Μαρκαντωνάκης Παναγιώτης

  1. Μαρίνος Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου

Αναπληρωματιικό μέλος εξελέγη ο Μηλιανός Μιχάλης

Το νέο ΔΣ θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως εκπρόσωπος των ιδιωτών μετόχων προτάθηκε από το Δήμαρχο ο Αλέξανδρος Σιδερής που ήταν μέχρι τώρα μέλος του ΔΣ. Ο Α.Σιδερής ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόταση του αυτή αλλά όπως είπε οικογενειακοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συμμετέχει.

Ό Α.Σιδερής άφησε αιχμές κατά της μείζονος μειοψηφίας για την τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με αναφορές και μηνύσεις κατά του Προέδρου και των μελών του ΔΣ της ΑΝΕΚ.