Ο Έλληνας πρώην υπερυπουργός Βόρειας Επικράτειας Αυστραλίας Κώστας Βατσκαλής νέος δήμαρχος στο Ντάργουιν

3160

Ο πρώην υπερυπουργός Βόρειας Επικράτειας Αυστραλίας Κώστας Βατσκαλής είναι ο νέος δήμαρχος στο Ντάργουιν και  γίνεται ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος της πρωτεύουσας της Πολιτείας.

Αν και τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που έγιναν το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 έδειχναν ότι η δήμαρχος Katrina Fong Lim, θα διατηρούσε το αξίωμά της, τελικά επιβεβαιώθηκαν οι αναλυτές που υποστήριζαν ότι θα πρέπει να καταμετρηθούν και οι δεύτερες προτιμήσεις πριν γίνει γνωστό το τελικό αποτέλεσμα.

Η  απερχόμενη δήμαρχος Katrina Fong Lim με δήλωση που εξέδωσε, επιβεβαίωσε ότι έχασε τις εκλογές και έδωσε τα συγχαρητήριά της στον Κώστα Βατσκαλή για τη νίκη του και του ευχήθηκε τα καλύτερα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Κώστας Βατσκαλής γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά και μεγάλωσε στην Αθήνα πριν μεταναστεύσει στην Αυστραλία στην ηλικία των 27 ετών.

Πρώτος σταθμός του ήταν το Περθ όπου παρακολούθησε σπουδές δημόσιας υγείας ενώ το 1993 μετακόμισε στο Ντάργουιν όπου και ζει έκτοτε.

Ο 57χρονος σήμερα νέος Δήμαρχος του Ντάργουιν ,της αδελφοποιημένης  με την Κάλυμνο πόλης, ανέπτυξε από νωρίς ενεργό πολιτική δράση στην Αυστραλία και το 2008 βρέθηκε στη θέση υπερυπουργού της Βόρειας Επικρατείας, αναλαμβάνοντας τα χαρτοφυλάκια Εργασίας και Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων, Σχέσεων με την Ασία, και Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας, Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας.

Με όραμα την «ισχυρή ηγεσία» για «ουσιαστική αλλαγή» στο Δήμο Ντάργουιν ο Κώστας Βατσκαλής κάλεσε τους συμπολίτες του να τον υποστηρίξουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Αυγούστου.

 

Παραθέτουμε  φωτογραφίες από το αρχείο.

 

Στην πρώτη φωτογραφία  διακρίνονται ο Κώστας Βατσκαλής,ο  Γιάννης Χαλίκος και ο Shane Dignan.

Είναι από την εκδήλωση που ο Γιάννης Χαλίκος και ο Shane Dignan επικεφαλής των Εταιρειών The Halikos Group of Companies   και H Hotels  ενισχύουν οικονομικά το Ίδρυμα Leukaemia Foundation NT για την έρευνα για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην υπουργός και νέος Δήμαρχος του Ντάργουιν Κώστας Βατσκαλής.

Στη δεύτερη φωτογραφία ο υπεύθυνος και ραδιοφωνικός παραγωγός του DarwinGreek Radiofono  συμπατριώτης μας Τόνυ Μιαούδης με το Κώστα Βατσκαλή.

Στην τρίτη φωτογραφία η απερχόμενη Δήμαρχος Katrina Fong Lim κατά την επίσκεψη της στην Κάλυμνο πριν ένα χρόνο  μαζί  με το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή