Στη Λέρο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής

863
Συνέρχεται από 5 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου στήν Λέρο, φιλοξενία του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Συντονιστική Επιτροπή του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η επίσημος έναρξις των εργασιών θά πραγματοποιηθεί το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, εις τους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως, στο  «Πατριαρχείον».
Συμμετέχουν οι:
Αρχιεπίσκοπος Ιώβ, Συμπρόεδρος και Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, Γραμματεύς και μέλος, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Σεβ. Καρδινάλιος Kurt Koch, Συμπρόεδρος, εκ του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητος.
Επίσης μετέχουν Ιεράρχες και Θεολόγοι εκ των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων, Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, και των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Πολωνίας και Αλβανίας, ως και δέκα εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σκοπός της Συνάντησης είναι να μελετήσουν τό θέμα της προσεχούς φάσης του Διαλόγου, περατώσαντες το θέμα: «Τό Πρωτείο του Επισκόπου Ρώμης κατά την πρώτην Χιλιετίαν».
Οι Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερά Μνημεία και Μουσεία της νήσου.