Στη Ρόδο η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων. Εντόπισε 20 δολώματα και 5 νεκρά ζώα.

863

Η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) και πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο της ανατολικής Κρήτης (Σπύρος & Ντάικα) βρέθηκε στο σμαραγδένιο νησί, τη Ρόδο.

Η παρουσία τους εκεί κρίθηκε απαραίτητη κι επιβεβλημένη, καθώς η απαράδεκτη, εγκληματική χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, που έχει λάβει -με αποδείξεις από τη δράση όλων των ομάδων εκπαιδευμένων σκύλων που δραστηριοποιούνται- τη μορφή μάστιγας.

Υπήρξαν πολλά κρούσματα το προηγούμενο διάστημα, σε διάφορα σημεία της Ρόδου (κυρίως στο νότιο μέρος του νησιού) και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου έκανε έκκληση στην Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου Α΄ ΚΟΚΔ) για τη συνδρομή της ΚΟΣ.

Τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης της ΚΟΣ στη Ρόδο είναι τα ακόλουθα:

  • Ήδη από την πρώτη μέρα που η Ντάικα έπιασε δουλειά (Παρασκευή 22-9-2017), δυστυχώς υπήρξαν ευρήματα. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτοψία στην τοποθεσία Παναγία η Γαλατούσα, στο Βάτι Νοτίας Ρόδου βρέθηκαν δύο (2) σκυλιά και τέσσερα (4) δολώματα
  • Σ’ επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε ξανά στην τοποθεσία Παναγία η Γαλατούσα (Σάββατο 23-9-2017), στο Βάτι Νότιας Ρόδου, βρέθηκαν έξι (6) δολώματα και νεκρά δύο (2) σκυλιά και μια (1) αλεπού.
  • Σε τοποθεσία κοντά στον Άγιο Φιλήμονα, στην Αρνίθα Νότιας Ρόδου βρέθηκαν δέκα (10) δολώματα (Σάββατο 23-9-2017).

Συνολικά η Ντάικα εντόπισε 20 δολώματα και 5 νεκρά ζώα (4 σκύλους και μία αλεπού). Σ΄ αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 12 δολώματα που κατάφεραν να εντοπίσουν οι θηροφύλακες του Κ.Σ. Ρόδου.