Τρία χρόνια χωρίς τον αείμνηστο Γιώργο Κοπανέζο

2074

Σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 συμπληρώθηκαν ακριβώς τρία χρόνια από τον αιφνίδιο  θάνατο στα 58 χρόνια του, του αειμνήστου Γιώργου Κοπανέζου.

Λίγο μετά τις 7 πρωί, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα που η εκκλησία  μας εορτάζει την ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ο Γιώργος Κοπανέζος άφηνε την τελευταία του πνοή μπροστά στο σπίτι του. Νωρίτερα είχε βγεί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού για  να κάνει μια συνηθισμένη καθαριότητα και δυστυχώς η καρδιά του, τον πρόδωσε και σωριάστηκε στα σκαλοπάτια.

Σοκ, θλίψη και οδύνη τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην Καλυμνιακή κοινωνία στο άκουσμα αυτής της είδησης

Τρία χρόνια μετά, το κενό που άφησε πίσω του ο Γιώργος όχι μόνο στην οικογένεια του, στους συγγενείς, στους φίλους του ,στους συνεργάτες του, αλλά και στην καλυμνιακή κοινωνία είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.

Και δυστυχώς το «χτύπημα» που δέχθηκε η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου είχε νέα οδυνηρή συνέχεια.

Η Μαρία η αγαπημένη σύζυγος του ,άφησε την τελευταία της πνοή την  Τρίτη βράδυ 16 Αυγούστου 2016, σε ηλικία 53 ετών.

Η Μαρία Κυπραίου Κοπανέζου έχασε την άνιση μάχη με τον θάνατο αν και πάλεψε τα τελευταία χρόνια για να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετώπιζε με υπομονή, καρτερικότητα ,με ψηλά το κεφάλι, με δύναμη,με αξιοπρέπεια. Παράλληλα έδινε και τον αγώνα της για να σταθεί όσο αυτό ήταν δυνατό, δίπλα στα 4 παιδιά της, καλύπτοντας το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε μετά τον αιφνίδιο θάνατο πριν 23 μήνες του πατέρα της οικογένειας του Γιώργου Κοπανέζου.

Νιώθουμε  την ανάγκη ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του Γιώργου με τη συμπλήρωση των 3 χρόνων ,αλλά και της Μαρίας που έφυγε πριν ένα χρόνο να γράψουμε λίγα λόγια

Ο Γιώργος Κοπανέζος Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, διετέλεσε Διευθυντής για πολλά χρόνια στο Κατάστημα της ALPHA BANK Καλύμνου και για μια διετία Διευθυντής στο Κατάστημα Λέρου.

Με άριστες επαγγελματικές γνώσεις, με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης, υπήρξε για την Υπηρεσία του ένα πραγματικό υπόδειγμα άξιου και ικανού στελέχους. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 .

Από τον Ιανουάριο του  2011 μέχρι την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Ο Γιώργος Κοπανέζος, υπήρξε αξιαγαπητός στην Καλυμνιακή κοινωνία ,πάντα χαμογελαστός, ευγενικός, ήπιος, με ένα σπάνιο ήθος, καλοσυνάτος εξυπηρετικός στους συμπολίτες του από όποια θέση ευθύνης υπηρέτησε, είτε επαγγελματική είτε πολιτική, με τεράστια προσφορά με όσους τομείς ασχολήθηκε .

Αεικίνητος, ακούραστος, με όνειρα και οράματα, με ανοιχτό μυαλό ,που έβλεπε μακριά, δημιουργικός ,αποτελεσματικός

Η Μαρία υπήρξε αγαπητή στην Καλυμνιακή κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Νηπιαγωγός.

Πάντα χαμογελαστή, ευγενική, χαρούμενη, δραστήρια, εργατική, συνεργάσιμη, κοινωνική, με ένα σπάνιο ήθος.

Υπόδειγμα μητέρας και συζύγου δημιούργησε με τον αείμνηστο Γιώργο μία υπέροχη υποδειγματική οικογένεια με 4 λεβέντες.

Υπόδειγμα οικογενειάρχη ο Γιώργος που μαζί με την εξαιρετική σύζυγο του Μαρία που τόσο πρόωρα έφυγε κι αυτή από τη ζωή απέκτησαν 4 αγόρια λεβέντες τον Μανώλη ,τον Αντώνη, το Νικόλα και το μικρό Δημήτρη το στερνοπούλι του.

Όλοι όσοι τους γνώρισαν, έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για το Γιώργο και την  Μαρία

Ο πρόωρος χαμός τους άφησε όλους που είχαν τη τύχη να τους γνωρίσουν από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους.

Φίλε Γιώργο ,αγαπημένη Μαρία

Δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ.

Αιωνία σου η μνήμη

Σ.Σ Στη μνήμη του αγαπημένου, αξέχαστου και μοναδικού φίλου Γιώργου, αλλά και της αγαπημένης Μαρίας ανασύραμε από το αρχείο της εφημερίδας μας και παραθέτουμε 4 φωτογραφίες από όμορφες στιγμές οικογενειακές, αλλά και από τις δραστηριότητες του  για να  θυμόμαστε πάντοτε την ευγένειά τους, το μειλίχιο ύφος τους και τον καλό τους λόγο. Γιατί πολύ απλά «Οι νεκροί που δεν ξεχνιούνται δεν πεθαίνουν ποτέ…»

Οι φωτογραφίες

1.Στην πάνω φωτογραφία ο Γιώργος  Κοπανέζος με τη γυναίκα του  Μαρία και τα 4 παιδιά του (από αριστερά ο Μανώλης ,ο μικρός Δημήτρης, ο Αντώνης και ο Νικόλας) .

Μαζί τους και ο αγαπημένος πεθερός του Αντώνης Κυπραίος.

  1. Στη 2η φωτογραφία ο Γιώργος Κοπανέζος ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού στο Φεστιβάλ Αναρρίχησης 2011 στη ΝΕΤ, σε απευθείας σύνδεση από τα αναρριχητικά πεδία ,συζητά με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
  2. Στην κάτω φωτογραφία αριστερά, ο Γιώργος Κοπανέζος στα έδρανα Επιτροπής της Βουλής μαζί με το Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλη και τον τότε βουλευτή Νίκο Ζωίδη.
  3. Στην κάτω δεξιά φωτογραφία ο Γιώργος Κοπανέζος την ημέρα εγκατάστασης μίας από τις 21 αυτόνομες μονάδες αφαλάτωσης στην πλατεία στις Ελιές με το Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Λαζαρή Διαμαντή και

5.Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιώργου Κοπανέζου από ένα συνάδελφο του, που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Ο συνταξιούχος της Ιονικής».