Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια Κω, λογιστής και υπάλληλος της ΑΝΕΚ που μηνύθηκαν από τη Διοίκηση Μ.Λελέκη για συνέργεια σε υπεξαίρεση.

2584

Ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί  κανένας περιοριστικός όρος μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Κω και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, Λογιστής και Διοικητική υπάλληλος της ΑΝΕΚ, που μηνύθηκαν από τη Διοίκηση Μ.Λελέκη για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση από τον Κεντρικό Πράκτορα  κατά την περίοδο 2010 και πριν.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της κυρίας ανάκρισης  που διενεργεί η Ανακρίτρια Κω, κατόπιν  Εισαγγελικής παραγγελίας για την υπεξαίρεση των 409.000 ευρώ στην ΑΝΕΚ, κλήθηκαν και απολογήθηκαν ο τότε Λογιστής Μιχαήλ Κουρούνης και η Διοικητική υπάλληλος Ελένη Λεβέντη κατηγορούμενοι από τη Διοίκηση Λελέκη για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση ποσού 409.000 ευρώ από τον Κεντρικό Πράκτορα.

Να σημειώσουμε ότι  εν λόγω κυρία ανάκριση αφορά σε δύο μηνύσεις  που κατατέθηκαν από την τότε Διοίκηση της ΑΝΕΚ και τον τότε Πρόεδρο της Μ.Λελέκη,  στις  2 Ιουνίου 2011, μία μόνο ημέρα πριν παραδώσουν και στρέφονται κατά 3 προσώπων για υπεξαίρεση και άμεση συνέργεια, ποσού 339.000 ευρώ. Συγκεκριμένα κατά του Λογιστή ,της υπαλλήλου και του Κεντρικού Πράκτορα.Επίσης περιλαμβάνει αναφορά που υποβλήθηκε  από τη μετέπειτα Διοίκηση που διευκρίνιζε ότι το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης ανερχόταν στις 409.000 ευρώ.

Με τις 2 μηνύσεις που στρεφόντουσαν κατά των 3 συγκεκριμένων προσώπων, και κατατέθηκαν μία μόνο ημέρα πριν την Παράδοση της Διοίκησης,  ο τότε Πρόεδρος Μ.Λελέκης είναι φανερό ότι στόχευε στο να αποποιηθεί των δικών του αποκλειστικών ευθυνών και να ελαφρύνει την θέση του για την  υπεξαίρεση των 409.000 ευρώ που έγινε κατά την περίοδο της Προεδρίας του ,και να  επιρρίψει τις ευθύνες στον Λογιστή και στην Υπάλληλο, με το επιχείρημα ότι δήθεν δεν τον είχαν ενημερώσει για τις μεγάλες οφειλές που είχε δημιουργήσει  ο Κεντρικός Πράκτορας προς την Εταιρεία.

Βέβαια η εξέλιξη αυτή, με το να μην επιβληθεί κανείς περιοριστικός όρος σε λογιστή και Υπάλληλο, αφήνει έκθετη την τότε Διοίκηση και  αποδυναμώνει το επιχείρημα της ότι λογιστής και Υπάλληλος τους είχαν αποκρύψει τις οφειλές του Κεντρικού Πράκτορα.

Επίσης αποτελεί μία πρώτη ηθική δικαίωση για το Λογιστή και την υπάλληλο που επί 6 ολόκληρα χρόνια διασύρθηκαν και διαπομπεύθηκαν από τους ανθρώπους της τότε Διοίκησης

Η υπάλληλος Ελένη Λεβέντη παρουσιάστηκε και απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Κω, χθες Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017,ενώ είχε προηγηθεί η απολογία του λογιστή Μιχαήλ Κουρούνη στις 5 Σεπτεμβρίου 2017..

Χθες Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, απολογήθηκε και ο τότε  Κεντρικός πράκτορας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους  περιοριστικούς  όρους καταβολής  εγγύησης 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά ,τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την τότε Διοίκηση, αφού  εκκρεμεί η διεξαγωγή μίας ακόμη κυρίας ανάκρισης που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα  Κω, σχετικά με  το πόρισμα του ορκωτού λογιστή για την ΑΝΕΚ που αφορά σε οικονομικές ατασθαλίες και στην υπεξαίρεση των 409.000 ευρώ. Ένα πόρισμα με ιδιαίτερη βαρύτητα, από το οποίο αναμένεται να κριθούν πολλά .

Η κυρία αυτή ανάκριση με το πόρισμα του Ορκωτού Λογιστή, αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Περισσότερα για την υπόθεση στην έντυπη έκδοση της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017.