Βράβευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου για τη συμμετοχή του στο «Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας».

1574

Βράβευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου για τη συμμετοχή του στον «Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς Σκουπίδια» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Ο διαγωνισμός αφορούσε όλες τις βαθμίδες της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 200. Οι 38 ιστορίες που διακρίθηκαν, επιλέχθηκαν είτε για τη συνολική παρουσίασή τους, είτε επειδή κατέκτησαν ένα ή περισσότερα βραβεία από τα παρακάτω: πρωτοτυπία, φαντασία, δημιουργικότητα, ζωντάνια του λόγου- πλούσιο λεξιλόγιο-λογοτεχνικής έκφρασης, σύνδεση με τις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον, προαγωγή αξιών, αισιόδοξη λύση, μηνύματα ελπίδας, παρότρυνση σε δράση.

Η Εκδήλωση Βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επιμορφωτικής Ημερίδας «Ιδέες και Δράσεις για Φύση Χωρίς Σκουπίδια αλλά… με ανθρώπινες αξίες», το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59).

Στην εκδήλωση μαθητές-εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων παρέλαβαν τα βραβεία και διάβασαν αποσπάσματα από τις ιστορίες που έγραψαν.

Το βραβείο του σχολείου μας παρέλαβε η μαθήτρια της Στ΄τάξης Καλλιόπη Νυστάζου, που ταξίδεψε στην Αθήνα, συνοδεία του εκπροσώπου εκπαιδευτικού του σχολείου κ. Μιχάλη Μπουτκάρη, γι’ αυτό το σκοπό.

Οι Ιστορίες, με αναφορά επίσης των ονομάτων των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, καθώς και της σχολικής τάξης των μαθητών, θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ και θα αποτελέσουν το υλικό μιας ηλεκτρονικής έκδοσης του δικτύου «Φύση χωρίς Σκουπίδια».

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους/στις  μαθητές/τριες που εργάστηκαν με ζήλο για την συγγραφή της περιβαλλοντικής ιστορίας με τίτλο «Η Περιπέτεια μιας κεραίας»,  στην εκπαιδευτικό του τμήματος κ. Μαρία Κλειδαρά που τους/τις ενέπνευσε, καθώς και στον εκπαιδευτικό κ. Μιχάλη Μπουτκάρη που τους υποστήριξε.