Κανονικά εκτέλεσε τουρκικό καταμαράν το δρομολόγιο του προς Κάλυμνο παρά τις δηλώσεις του Υπουργού μεταφορών της Τουρκίας ότι θα απαγορεύσει σε τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά (video)

2247

Κανονικά εκτέλεσε σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, τουρκικό τουριστικό καταμαράν, το δρομολόγιο του προς Κάλυμνο, παρά τις δηλώσεις του Υπουργού μεταφορών της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα, ότι θα απαγορεύσει σε τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά.

Το τουρκικό τουριστικό καταμαράν « ΚΑRTEPE» κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου προερχόμενο από το BODRUM (Αλικαρνασσός) λίγο πριν της 11.00 το πρωί, μεταφέροντας περισσότερους από 100 επιβάτες.

Το εν λόγω τουριστικό σκάφος  καθ’ όλη την θερινή περίοδο εκτελούσε το Δρομολόγιο BODRUM-Κάλυμνος 2 φορές την εβδομάδα, Κυριακή και Πέμπτη και είναι προγραμματισμένο να συνεχίσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2017. Κατά μέσο όρο, σε κάθε ταξίδι του μετέφερε 200 επιβάτες.

Η εκδρομή είναι ημερήσια και το σκάφος αναχωρεί από Κάλυμνο για επιστροφή στην Τουρκία, στις 5.30 το απόγευμα.

Καθ’ όλη τη θερινή περίοδο μετέφερε στην Κάλυμνο από Τουρκία, περισσότερους από 5.000 επιβάτες στην πλειοψηφία τους Τούρκοι, αλλά και πολίτες της ΕΕ που παραθερίζουν στα τουρκικά παράλια. Το τουρκικό τουριστικό καταμαράν « ΚΑRTEPE»πρακτορεύει το Magos tours

Οι ημερήσιες αυτές εκδρομές, αποτελούν  μία τονωτική ένεση στην τοπική αγορά, αφού οι επισκέπτες του νησιού, εκτός από εκδρομές και επισκέψεις σε αξιοθέατα, γέμιζαν και τα καταστήματα εστίασης κυρίως της Πόθιας.

Δείτε ένα ολιγόλεπτο video από την άφιξη καταμαράν « ΚΑRTEPE» στο λιμάνι της Καλύμνου και την αποβίβαση των επιβατών.

Αναφορικά τώρα με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, με σχετική απόφασή του, απαγορεύει σε τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά με τα οποία διασυνδέονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από την τουρκική κυβέρνηση ως αντίποινα για τις κατασχέσεις από την πλευρά των ελληνικών αρχών, τουρκικών πλοίων τα οποία παραβίαζαν τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας και δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα.

Από την Άγκυρα έγινε επίσης γνωστό ότι οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να ενημερώνουν τις τουρκικές εταιρείες οι οποίες μεταφέρουν τούρκους τουρίστες στα ελληνικά νησιά.

Μια απόφαση, που αν τελικά εφαρμοστεί, θα φέρει τα πάνω – κάτω στον τουρισμό από την Τουρκία και θα πλήξει καίρια τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.