“Πινγκ-πονγκ” μεταξύ Δήμου και Επαρχείου για τις ευθύνες από την πτώση δέντρου που καταπλάκωσε αυτοκίνητο στην Κάλυμνο.

1763

Σε “πινγκ-πονγκ” μεταξύ Δήμου και Επαρχείου, εξελίσσεται η υπόθεση με  την πτώση δέντρου που καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, αναφορικά με το ποιος έχει την ευθύνη .

Να θυμίσουμε ότι το περιστατικό συνέβη ο πρωί της περασμένης Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017, στο μέσο περίπου της διαδρομής του Επαρχιακού δρόμου από πλατεία Ελιές προς Γαϊδουρόραχο. Μεγάλο τμήμα δένδρου αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε στην κυριολεξία σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές .

Η αποκόλληση του τμήματος του δένδρου, προφανώς να οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Από πλευράς Δήμου Καλυμνίων προβάλλεται  ο ισχυρισμός ότι το δένδρο που έπεσε, ανήκει σε δενδροστοιχία που βρίσκεται στον Επαρχιακό δρόμο και την ευθύνη έχει  Περιφέρεια.

Από πλευράς Επαρχείου Καλύμνου, προβάλλεται  ο ισχυρισμός ότι τα δένδρα έχουν φυτευτεί από το Δήμο Καλυμνίων και την φροντίδα όλα αυτά τα χρόνια τα έχει η Υπηρεσία πρασίνου του Δήμου.

Πάντως, από πλευράς Επαρχείου, δίνεται η διαβεβαίωση ότι για το ποιός είναι υπεύθυνος θα αποφανθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες κι αν προκύψει ότι την ευθύνη την έχει η Περιφέρεια και κατ’ επέκταση το Επαρχείο, ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα αποζημιωθεί για τις ζημιές .