Στο «κενό» η μήνυση των εκπροσώπων της «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» κατά Διακομιχάλη-Τάτση για το ημιτελές έργο του Χ.Υ.Τ.Α Καλύμνου.

1877

Στο «κενό» έπεσε η μήνυση που υπέβαλαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εργολαβικής Εταιρείας  «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» των αδελφών Κρούσκου και στρεφόταν κατά τους τέως Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη, πολιτικού μηχανικού  και του πρώην δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Τάτση ,πολιτικού μηχανικού αναφορικά με τα όσα κατήγγειλαν και αφορούσαν στην εκτέλεση και πληρωμές των χωματουργικών εργασιών  του ημιτελούς έργου Χ.Υ.Τ.Α Καλύμνου.

Η εν λόγω μήνυση αφορούσε σε:

1.Ψευδή καταμήνυση

  1. Συκοφαντική δυσφήμιση κατά των αδελφών Κρούσκου
  2. Δυσφήμιση Ανώνυμης Εταιρείας

Συγκεκριμένα η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, το οποίο έκανε δεκτές τις ενστάσεις και τους  ισχυρισμούς που πρόβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, αναφορικά  με το απαράδεκτο της μήνυσης, αλλά και της παραγραφής του αδικήματος της ψευδούς καταμήνυσης.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το δικαστήριο δεν χρειάστηκε να υπεισέλθει επί της ουσίας της υπόθεσης και η μήνυση  απορρίφθηκε

Να σημειώσουμε ότι συνήγοροι του Δημήτρη Διακομιχάλη και του Ιωάννη Τάτση ήσαν οι δικηγόροι Γρηγόριος Μοράρης και Δημήτριος Δρόσος .

Οι μηνυτές αδελφοί Κρούσκου που είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, εκπροσωπήθηκαν από τους  δικηγόρους Μανώλη Κουτσούκο και Δημήτριο Καρδούλια.

Η παραπάνω υπόθεση ήταν 15η στο πινάκιο της σημερινής συνεδρίασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, ενώ στη 16η θέση ήταν παρόμοια μήνυση  που είχε υποβάλλει ο πρώην Δήμαρχος Γεώργιος Ρούσσος και στρεφόταν κι’ αυτή  κατά τους τέως Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη και του πρώην δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Τάτση.

Ο πρώην Δήμαρχος Γεώργιος Ρούσσος  δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και δεν στήριξε την μήνυση του ,ενώ δεν είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Και η μήνυση αυτή απορρίφθηκε για τους ίδιους λόγους με την προηγούμενη μήνυση, της εργολαβικής Εταιρείας  «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ».

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Ρούσσος, εδώ και αρκετό καιρό, έχει δηλώσει δημόσια, ότι θα παύσει να στηρίζει υποθέσεις για τις οποίες ο ίδιος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά το παρελθόν και στρέφονται κατά πολιτικών του αντιπάλων.