Από την Κάλυμνο η καταγωγή της 26χρονης που μαχαίρωσε θανάσιμα 35χρονο στην Κρήτη.

7146

Στην Κάλυμνο γεννήθηκε το 1991 από Καλύμνιους γονείς, η Ιωάννα Ν. η οποία τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2017, μαχαίρωσε θανάσιμα  35χρονο Αλβανό, γείτονα της στο Ηράκλειο Κρήτης, πατέρα δύο παιδιών, 7 ετών και 15 μηνών. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η 26χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη υπό όρους με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας για την κατηγορία της ληστείας σε βάρος ενός Ηρακλειώτη, τον οποίο είχε «αλιεύσει» για ερωτική συνεύρεση μέσω αγγελίας.

Παρά τον προβληματισμό που υπήρξε να προφυλακιστεί ή όχι, τελικά αποφασίστηκε να της δοθεί μια τελευταία ευκαιρία και να παρακολουθήσει πρόγραμμα αφού ήταν οροθετική (φορέας του ιού του AIDS,) και  τοξικομανής.

Η 26χρονη αμέσως μόλις αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε στο σπίτι που έμενε, δημιούργησε για πολλοστή φορά φασαρία ,της έκανε μία παρατήρηση, ο άτυχος γείτονας της  και αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη του «κάρφωσε» το μαχαίρι. Ο 35χρονος έσβησε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, η οποία υπέστη σοκ.

Να σημειώσουμε ότι η 26χρονη είχε φύγει από την Κάλυμνο ,εδώ και αρκετά χρόνια και διέμενε σε Αθήνα, Ρόδο και τελευταία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Μάιο 2012 είχε εντοπιστεί και συλληφθεί στην Αθήνα, μαζί με άλλες εκδιδόμενες γυναίκες ,που διαπιστώθηκε ότι ήταν οροθετικές και μάλιστα τα στοιχεία τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα. Πλούσιο είναι επίσης το ποινικό της παρελθόν. Σε βάρος της υπήρχε και καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 10 ετών για ένοπλη ληστεία και στη φυλακή έμεινε όμως ενάμιση χρόνο, επειδή είναι οροθετική.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 μετά την απολογία της και με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα η 26χρονη προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του 35χρονου. .