Εγκαίνια για τα δύο νέα αποκτήματα της «ΑΡΓΩ Α.Ε» το «Δ/Ξ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ» και «Ρ/Κ ΠΟΘΗΤΟΣ».

3916

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στις 1.00 το μεσημέρι, τα εγκαίνια των δύο νέων αποκτημάτων της Εταιρείας Πετρελαιοειδών «ΑΡΓΩ Α.Ε» του  «Δ/Ξ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ» και  του «Ρ/Κ ΠΟΘΗΤΟΣ».

Στην προβλήτα στο Βουβάλη όπου ελλιμενίζονται τα δύο πλοία, παρουσία της Οικογένειας Ποθητού Αντ. Ψαρομπά, αρκετών επισήμων ,φίλων και εργαζομένων της Εταιρείας μετά των οικογενειών του, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός

Φωτογραφία του αείμνηστου Ποθητού Ψαρομπά ιδρυτή της εταιρείας κοσμούσε το τραπέζι δίπλα στο οποίο στεκόντουσαν η Σεμίραμις, η καπετάνισσα της οικογένειας με τα αγόρια της, τον Αντώνη ,Μιχάλη ,Γιάννη και Κυριάκο(που ήλθε με κάποια καθυστέρηση από Κω) που συνεχίζουν με απόλυτη επιτυχία τις επιχειρηματικές αναπτυξιακές δραστηριότητες της Εταιρείας.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης, ο Λιμενάρχης Καλύμνου ,Πλωτάρχης Ιωάννης Καρατζιούνης ,ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διοικητής του ΑΤ Καλύμνου Αστυνόμος Ευάγγελος Καραθάνος, ο Αντιδήμαρχος Σάκης Τηλιακός, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Νέστορας Φρατζής, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής και δημοτικοί σύμβουλοι.

Να σημειώσουμε ότι τα νέα 2 σκάφη αποκτήθηκαν μέσα στο 2017 και πρόκειται για ένα σύγχρονο δεξαμενόπλοιο που του δόθηκε το όνομα «ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ» προς τιμή της μητέρας της οικογένειας και ένα σύγχρονο Ρυμουλκό που του δόθηκε το όνομα «ΠΟΘΗΤΟΣ» προς τιμή του αείμνηστου Ποθητού Ψαρομπά.

Το «Δ/Ξ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ» έχει μήκος 68 μ και θα μεταφέρει καύσιμα από τα διυλιστήρια στην Κάλυμνο και παράλληλα θα αποτελεί το εφοδιαστικό μεταφορικό μέσο της εταιρίας για τον εφοδιασμό των εμπορικών ποντοπόρων πλοίων.Το «Δ/Ξ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ» έρχεται να προστεθεί στο στόλο των άλλων τριών Δεξαμενοπλοίων που διαθέτει η Εταιρεία.

Το «Ρ/Κ ΠΟΘΗΤΟΣ»  είναι ένα σύγχρονο ρυμουλκό με μεγάλες δυνατότητες ,που εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας αλλά προσφέρει και έργο όπου ζητηθεί στην ευρύτερη περιοχή. Να σημειώσουμε ότι η Εταιρεία διαθέτει ένα ακόμη ρυμουλκό το «Ρ/Κ ΑΝΤΩΝΙΟΣ»

Για την Εταιρεία ΑΡΓΩ ΑΕ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ελληνική εταιρεία στον ενεργειακό χώρο με σημαντική υποδομή και κάθετη οργάνωση. Μετά από 87 χρόνια συνεχούς αναπτυξιακής παρουσίας είναι μία καταξιωμένη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών με συγκριτικό πλεονέκτημα την εμπορία καυσίμων στα νησιά. Με έδρα τη παραμεθόριο Κάλυμνο, υποκαταστήματα σε Κώ, Νάξο, Θήρα, Πάρο, Μήλο, Κεφαλονιά και Θεσσαλονίκη και τη στήριξη των συνεργατών της έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών ευρώ και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέες κατακτήσεις στο χώρο που δραστηριοποιείται

Εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, που βιώνει η Χώρα μας και των συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί και δεν ευνοούν την επενδυτική δραστηριότητα, η εταιρεία ΑΡΓΩ ΑΕ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την βελτίωση του οικονομικού, εργασιακού και αναπτυξιακού κλίματος στην περιοχή μας, προσθέτοντας στο στόλο της δύο ακόμη σύγχρονα πλοία.

Όραμα των συνεχιστών της Εταιρείας του Αντώνη, Μιχάλη, Κυριάκου και Γιάννη και στόχος της Εταιρείας,  είναι να συνεχίσει αυτή την πορεία, επιλέγοντας κατάλληλα επενδυτικά σχέδια, που θα συνεισφέρουν στην αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας και του τόπου μας.

 Εμείς να ευχηθούμε για τα 2 νέα πλοία ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ και κάθε επιτυχία στις δραστηριότητες της Εταιρείας.