Ευχαριστίες από τους καταστηματάρχες της Παραλιακής σε Ν.Σαντορινιό και Η. Καματερό για την επίλυση του προβλήματος των στεγάστρων.

1736

Σε ανακοίνωση τους, οι καταστηματάρχες της παραλιακής Καλύμνου, εκφράζουν τις ευχαριστίες στο Ν.Σαντορινιό και Η. Καματερό, για την επίλυση του προβλήματος των στεγάστρων

Συγκεκριμένα σε επιστολή του οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών Ιωάννης Κοσαρής και Σταμάτης Τσουλφάς αναφέρουν:

Εκ μέρους των καταστηματαρχών της παραλιακής Καλύμνου, θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια την ικανοποίηση μας και τις ευχαριστίες μας, στο συμπατριώτη μας Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον επίσης μας συμπατριώτη μας βουλευτή Ηλία Καματερό, για την έμπρακτη συμβολή τους στη διαμόρφωση του άρθρο 96 που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή  και με τις προβλέψεις τους επιλύεται το πρόβλημα με τις «περίφημες» πέργκολες, ένα πρόβλημα που έβαζε φρένο στην επιχειρηματικότητα, δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στους καταστηματάρχες   και επηρέαζε την τουριστική κίνηση του νησιού.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το βουλευτή Ηλία Καματερό για την πρωτοβουλία του ,να καταθέσει με άλλους βουλευτές  τροπολογία «που αναστέλλει για 2 χρόνια τις κατεδαφίσεις και τα πρόστιμα σε κατασκευές εντός λιμενικής ζώνης».Μία εξέλιξη  που θα ανακουφίσει τους καταστηματάρχες και θα τους απαλλάξει από το βραχνά της άμεσης κατεδάφισης των στεγάστρων και την άμεση καταβολή των εξοντωτικών προστίμων ,που το προηγούμενο διάστημα έπεφταν βροχή.

Παραθέτουμε παρακάτω το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο του Ηλία Καματερού αμέσως μετά την ψήφιση του σχεδίου Νόμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ “Αναστέλλονται για 2 χρόνια οι κατεδαφίσεις και τα πρόστιμα σε κατασκευές εντός λιμενικής ζώνης”.

Αφού προηγήθηκε σχετική τοποθέτηση του βουλευτή Ηλία Καματερού στην αρμόδια Eπιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τις προηγούμενες μέρες, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, σήμερα κατά την συζήτηση στην ολομέλεια, κατέθεσε τροπολογία που υπέγραψαν και άλλοι βουλευτές και ψηφίστηκε η αναστολή για 2 χρόνια κατεδάφισης και εκτέλεσης ή επιβολής προστίμων στις κατασκευές και χρήσεις εντός των ζωνών λιμένων, με την προϋπόθεση ότι εντός έτους θα εκπονηθούν μελέτες από τους εποπτεύοντες φορείς, ώστε να προσαρμοστούν σ΄αυτές οι κατασκευές.

Επίσης πρότεινε και έγινε αποδεκτό, να δίνεται η δυνατότητα μετά από προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο σε δήμους με μικρά νησιά, όπως η Κάλυμνος με την Ψέριμο και την Τέλενδο, να μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με ακτοπλοϊκές εταιρίες σε όφελος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών.

Με αφορμή τέλος τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά, καυτηρίασε τον λαϊκισμό τους, αφού ξέρουν ότι σ΄αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να ψηφιστεί άρση μνημονιακής δέσμευσης αν δεν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι αυτό γίνεται με διαπραγματεύσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα. και ας μην κατηγορούν οι Νεοδημοκράτες τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό αφού και αυτοί ψήφισαν το 2015 το μέτρο αυτό, αλλά και από την επιστολή Γιούνκερ φαίνεται ότι ήταν απαίτηση των θεσμών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Από το 2015, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί – στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ – να καταργήσει τους χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, καθώς δημιουργούν περιττές στρεβλώσεις και διοικητικές δαπάνες. Μολονότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ειδικές ανάγκες και δυσχέρειες, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι οι πλέον αποτελεσματικοί ή στοχοθετημένοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.»