Με τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως η αεροπορική σύνδεση Καλύμνου με Αθήνα μέχρι και το Μάρτιο.

3880

 

Με τρία  δρομολόγια εβδομαδιαίως, θα εξυπηρετείται η αεροπορική σύνδεση της Καλύμνου με Αθήνα από 1ης Νοεμβρίου 2017 μέχρι και τον Μάρτιο 2018.

Δυστυχώς η δραματική μείωση του αριθμού των αεροπορικών δρομολογίων από Αθήνα προς Κάλυμνο και αντίστροφα από πέρσι τον Οκτώβριο, έχει υποβαθμίσει πλέον την αεροπορική σύνδεση της  Καλύμνου και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επαρκής για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού.

Μία εξέλιξη που εξαναγκάζει το επιβατικό κοινό να βρίσκει λύση μέσω Κω, με ότι σημαίνει αυτό, τόσο από πλευράς ταλαιπωρίας, όσο και από οικονομικής επιβάρυνσης και που θα οδηγήσει το Αεροδρόμιο Καλύμνου σε «πέτρινα χρόνια».

Να σημειώσουμε ότι το Νοέμβριο τα 3 αεροπορικά δρομολόγια θα εκτελούνται τις ημέρες ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ, απογευματινές ώρες. Συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα –Σάββατο ,αναχώρηση από Αθήνα στις 14.50 και από Κάλυμνο στις 16.20 και κάθε Τετάρτη αναχώρηση από Αθήνα 15.10 και από Κάλυμνο 16.40.

Βέβαια αυτό που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την  κατάσταση, είναι ότι δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, ποια αεροπορική Εταιρεία θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής από 1ης Δεκεμβρίου 2017 με αποτέλεσμα το σύστημα κρατήσεων θέσεων να παραμένει κλειστό και να μην υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού για το Δεκέμβριο που η κίνηση είναι αυξημένη λόγω των εορτών.

Αναμένεται το επόμενο διάστημα η ΥΠΑ να προχωρήσει σε προσωρινή διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να αναδειχθεί η Εταιρεία που θα αναλάβει για το επόμενο τετράμηνο την εξυπηρέτηση του δρομολογίου .

Σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό προβλέπεται :

1.Τρεις (3) πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, , κατά τη χαμηλή περίοδο( τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.)

2.Τέσσερις (4) πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, κατά τη μέση περίοδο. (τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο

  1. Έξη (6) πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, κατά την υψηλή θερινή περίοδο ( τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια εκτελούνταν κατά τη Χειμερινή περίοδο 7 πτήσεις εβδομαδιαίως και κατά τη θερινή περίοδο 10 πτήσεις εβδομαδιαίως