Μηνυτής, μάρτυρας και «κολλητοί» αποχώρησαν από τη δίκη με κατηγορούμενους Γ.Θανάτση και Ι.Διαμαντή πριν την λήξη!!

2754

Αποχώρησαν πριν την λήξη!!

Συνέβη κι αυτό, εδώ στην Κάλυμνο και δεν μιλάμε για κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα όπου οι οπαδοί μιας ομάδας που χάνει με βαρύ σκορ αποχωρούν πριν την λήξη αφού η ήττα είναι δεδομένη.

Αναφερόμαστε σε αυτό που συνέβη στην αίθουσα του δικαστηρίου  Καλύμνου, όπου συνεδρίαζε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω (Μεταβατική έδρα Καλύμνου).

Εκδικάζεται η υπόθεση για τη μήνυση που υπέβαλε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μ.Λελέκης κατά του τέως και νυν Προέδρου της ΑΝΕΚ,Γιώργο Θανάτση και Ιωάννη Διαμαντή αντίστοιχα, για παράβαση καθήκοντος. Μάρτυρας κατηγορίας,προτάθηκε και κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο δικηγόρος Δημήτριος Καρδούλιας.

Στο ακροατήριο βρίσκονται και παρακολουθούν τη δίκη πολιτικοί φίλοι τόσο του μηνυτή όσο και των κατηγορουμένων. Η υπόθεση μετά από μιάμιση ώρα φτάνει προς το τέλος, αφού έχουν απολογηθεί και οι κατηγορούμενοι.

Εναπομένει η πρόταση του Εισαγγελέα ,η αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης και η απόφαση του δικαστηρίου. Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος ανακοινώνει ότι η εκδίκαση θα διακοπεί προσωρινά λόγω κάποιας άλλης επείγουσας υπόθεσης, και θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή και την επιστροφή στην έδρα του δικαστηρίου  στις 1.00 το μεσημέρι.

Πράγματι λίγο μετά τις 1.00 το μεσημέρι, συνεχίστηκε η διακοπείσα υπόθεση με την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρα, την αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία αθώωσε το Γιώργο Θανάτση και το Γιάννη Διαμαντή.

Το περίεργο είναι, ότι σε αυτό το τελευταίο τμήμα της διαδικασίας, στην αίθουσα δεν υπήρχε ούτε ένα άτομο και κυριολεκτούμε, από την πλευρά του μηνυτή.

Ούτε ο μηνυτής ,ούτε ο μάρτυρας ,ούτε οι «κολλητοί» τους. Είναι προφανές ότι είχαν αντιληφθεί την αθωωτική απόφαση που ερχόταν και εγκατέλειψαν την αίθουσα!!

(Από ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)