Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου μετά τις διαπιστώσεις του Ιατροδικαστή ότι ο θάνατος του προήλθε από πτώση από βράχο.

5091

Σε ατύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια, οφείλεται ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου, στην Κάλυμνο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Μία εξέλιξη που ανατρέπει το σενάριο που θεωρείτο ως το πιθανότερο,μέχρι σήμερα πρωί, ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της δημοσιογράφου Λίνας Κεκέση του «Πρώτου Θέματος» σήμερα Τρίτη πρωί 28 Νοεμβρίου με τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο, αυτός δήλωσε ότι:

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ, διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος».

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε ο Ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, σε σχετική ερώτηση για το χρόνο που επήλθε ο θάνατος:

“Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν”

Σύμφωνα τώρα με  τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr:

  1. Η επίσημη Ιατροδικαστική έκθεση θα παραδοθεί στο ΑΤ Καλυμνίων, αύριο Τετάρτη πρωί.
  2. Αύριο ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί και το πόρισμα από το κλιμάκιο στελεχών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ήλθε στην Κάλυμνο
  3. Τα αποτελέσματα για DNA με βάση τα ευρήματα που έχουν ληφθεί από στελέχη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας θα παραδοθούν μέχρι τέλος της εβδομάδος.
  4. Σύμφωνα με δήλωση συγγενικού προσώπου της οικογένειας του Νίκου Χατζηπαύλου, θα οριστεί ιδιώτης ιατροδικαστής ως Τεχνικός σύμβουλος στη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του άτυχου Νίκου.
  5. Χθες οι γονείς του Νίκου επισκέφτηκαν δικηγόρο του νησιού μας, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του για να αναλάβει τη νομική υποστήριξη στην υπόθεση και να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγή. Μέχρι τώρα δεν έχει γνωστό αν έγινε ο ορισμός του δικηγόρου.

Οι φωτογραφίες είναι στα υψώματα πάνω από το σημείο που βρέθηκε η σορός του άτυχου Νίκου.

Στη κάτω φωτογραφία (λήφθηκε σήμερα το απόγευμα 28/11/2017) διακρίνονται στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που διερευνούν για μία ακόμη φορά την περιοχή πάνω από το σημείο που βρέθηκε η σορός του άτυχου Νίκου.