Αυτή είναι η Ιατροδικαστική έκθεση για τον 21χρονο άτυχο φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου.

8110

Παραθέτουμε την Ιατροδικαστική έκθεση νεκροψία-νεκροτομής  την οποία συνέταξε ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, στις 27/11/2017 ,μετά από έγγραφή παραγγελία(25/11/2017)του ΑΤ Καλυμνίων, για τις συνθήκες θανάτου του 21χρονου άτυχου  φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που βρέθηκε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου 2017 στη Λαγκά Χώρας Καλύμνου, η οποία  δημοσιεύεται στο bloko.gr.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο θάνατός του δεν επήλθε από εγκληματική ενέργεια, κάτι που αμφισβητούν οι γονείς του θύματος, οι οποίοι χθες Δευτέρα, κατέθεσαν στη ΓΑΔΑ μήνυση θεωρώντας ότι το παιδί τους έχει δολοφονηθεί. Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Πριν παραθέσουμε αυτούσια την έκθεση να επισημάνουμε τα κύρια σημεία αυτής:

Αιτία θανάτου: Ο θάνατος του Νίκου επήλθε συνεπεία δευτερογενούς καταπληξίας ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατών με πτώση.

Οι εσωτερικές κακώσεις είναι όλες εν ζωή γενόμενες και σύγχρονες με τις εν ζωή εξωτερικές. Αποτελούν δε, σύνολο με κοινό χαρακτηριστικό μηχανισμό πρόκλησης αυτόν της απότομης επιβράδυνσης, χαρακτηριστικές σε πτώσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η«πτώση» αποτελείται από ολίσθηση και αναπήδηση του σώματος.

Συνεπεία:

Α) αρχικώς των αιμορραγιών (εσωτερικών και εξωτερικών) που προκλήθηκαν συνεπεία των κακώσεων

Β) των κακώσεων αυτών καθ’αυτών λόγω συνολικά μεγάλης έκτασης.

Γ) της μη ιατρικής παρέμβασης στον πολυτραυματία και

Δ) την έκθεση στη φύση όντας σε αυτήν την κατάσταση και χωρίς νερό και τροφή, προκλήθηκε και εγκαταστάθηκε «δευτερογενής καταπληξία» που ορίζεται ως η τελική αιτία θανάτου.

Η πτώση συνέβη 2-3 ημέρες πριν του χρόνου θανάτου. Από την μελέτη της προόδου των πτωματικών φαινομένων προκύπτει η εκτίμηση ότι θάνατος επήλθε μεταξύ 22-23/11/2017.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης για την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής διερεύνησης  αναμένονται.

Σ.Σ Τα ίχνη του Νίκου χάθηκαν Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 μεσημέρι. Η σορός του εντοπίσθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα.

Δείτε αυτούσια την Ιατροδικαστική έκθεση

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός