Αύριο Πέμπτη η ταφή του άτυχου 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου.

3633

Οι δηλώσεις του Ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη που όρισε η οικογένεια.

Αύριο Πέμπτη 14  Δεκεμβρίου 2017, το  τελευταίο  αντίο θα πουν οι γονείς, συγγενείς και φίλοι στον  άτυχο 21χρονο φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, στις 25 Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr  η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του άτυχου 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου θα γίνει στις 3.30 το απόγευμα στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών (Νίκαια).

Εν τω μεταξύ αναμένεται και η ολοκλήρωση της νέας ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού πρώτα βγούν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

 Ο  Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που όρισε η οικογένεια, μιλώντας σήμερα Τετάρτη τηλεφωνικά στην εκπομπή «ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE» είπε:

Η δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή ανέδειξε αρκετά ευρήματα, παρά την πρόοδο της σήψης. Και οι 4 συμμετέχοντες στη νεκροψία-νεκροτομή συμφωνήσαμε απόλυτα στα ευρήματα και διενεργήσαμε πλήρη εργαστηριακό έλεγχο για την πλήρη ανάδειξη της εικόνας.

Αυτό που μόνο μπορώ να πω ,ότι αναμένουμε αυτά τα αποτελέσματα των εξετάσεων όπου θα ολοκληρώσουν την εικόνα και θα μας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα αντικειμενικό,  όπου θα προκύπτει από εργαστηριακές εξετάσεις και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα νέα ευρήματα αφήνουν ανοιχτό ένα παράθυρο, για ενδεχόμενη εγκληματική  ενέργεια ή ο θάνατος να προήλθε απ’ άλλο λόγο και όχι αυτή του δυστυχήματος, ο Σωκράτης Τσαντίρης απάντησε:

Η ιατροδικαστική επιστήμη φθάνει μέχρι ένα σημείο. Όταν διαπιστώνονται τραύματα θλαστικά ,αυτά έχουν προκληθεί ή από αντικείμενο είτε από πτώση.

Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σαφής, γιατί δεν ήσουν παρών στα περιστατικά.

Τα εργαστηριακά πραγματικά θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ και θα λύσουν τα χέρια. Η επιστήμη της ιατροδικαστικής έχει προχωρήσει πάρα πολύ και τα συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε συνδυασμό με τα ευρήματα της νεκροτομίας –νεκροψίας, θα οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα ώστε οι συνθήκες των περιστατικών να μπορέσουν κάπως να αναδειχθούν και θα απαντήσουν στο καίριο ερώτημα σχετικά με τα αιτία και τις συνθήκες του θανάτου.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός