Δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την εταιρεία Κάπα Research,για λογαριασμό της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ»της Ρόδου.

1176

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research,για λογαριασμό της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ», στο διάστημα από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου, έχει δείγμα 958 ατόμων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω, βάσει της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ του 2011.

Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας το μέγιστο σφάλμα αυτής υπολογίζεται στο 3,2% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με στρογγυλοποίηση στο 0,5%.Ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 8,6 ποσοστιαίες μονάδες ενώ ως προς την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία θεωρείται η επόμενη κυβέρνηση με συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα από το 63% του δείγματος.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
Πιο συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16%, ενώ ακολουθούν οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 14,1%, κι εκείνοι που δήλωσαν ότι θα απέχουν από τις εκλογές με ποσοστό 10,4%. Δυναμική καταγράφεται στον νέο φορέα «Κίνημα αλλαγής» που συγκεντρώνει το 8,8% του δείγματος. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 6,8% και το ΚΚΕ με 3,7%.
Από την απλή κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου (όχι εκτίμηση αποτελέσματος) η Kαπα Research αποδίδει ποσοστό 34% στη Νέα Δημοκρατία και 22,1% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς την παράσταση νίκης το 63% του δείγματος απάντησε ότι πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έναντι 15,5% που απάντησαν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να δείτε όλη τη δημοσκόπηση πατήστε εδώ

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός