Ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα μετεγγραφών στο 1ο Εξάμηνο των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

1314

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και ικανοποίησε φέτος όλα τα αιτήματα μετεγγραφών που είχαν υποβάλει οι νεοεισαχθέντες και οι επαναφοιτούντες Α’ εξαμήνου σπουδαστές και σπουδάστριες των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018. Η πλειοψηφία των αιτημάτων αφορούσε οικογενειακούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.

Ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής έλαβε υπ’ όψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, την οικονομία πόρων του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, λόγω μεταφοράς σπουδαστών στην εξωτερική φοίτηση, αλλά και την ανάγκη να παραμείνουν όλοι οι σπουδαστές στη Ναυτική Εκπαίδευση.

Κατόπιν αυτών, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι  σήμερα,  Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2014 υλοποιήθηκαν συνολικά 314 μετεγγραφές σπουδαστών. Οι σχετικοί πίνακες σπουδαστών των ΑΕΝ που μετεγγράφονται (169 πλοίαρχοι – 145 μηχανικοί) αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες του Υπουργείου www.yen.gr και www.hcg.gr .