Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου διέταξε να γίνει νέα νεκροτομή στον 21χρονο άτυχο φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου.

6975

Νέα εξέλιξη υπήρξε σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017,  στην υπόθεση του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου που βρέθηκε νεκρός την περασμένο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου διέταξε τη διενέργεια νέας νεκροψίας, νεκροτομής στο άψυχο σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και στην οποία δεν αποκλείεται να παραστεί και ο ιατροδικαστής Φίλιππος  Κουτσάφτης, ως τεχνικός σύμβουλος εκ μέρους της οικογενείας του Νίκου .

Να θυμίσουμε ότι το αρχικό αίτημα της  οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου για τον ορισμό ιδιώτη ιατροδικαστή (Τεχνικού συμβούλου) για την πραγματοποίηση εκ νέου νεκροτομής που είχε υποβληθεί την περασμένη Τετάρτη και είχε απορριφθεί χθες από τον εισαγγελέα Κω.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσου, που πραγματοποίησε την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή:

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ, διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος».

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε ο Ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, σε σχετική ερώτηση για το χρόνο που επήλθε ο θάνατος:

“Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν”