Το γούρι για το 2018 -«Ένα Τυχερό Σύμβολο-Κόσμημα» που δημιούργησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης.

1607

Το χέρι με τα Άγρια Τριαντάφυλλα

O συμπατριώτης μας Σακελλάρης Κουτούζης, ένας από τους δημιουργικούς σύγχρονους γλύπτες, εμπνεύστηκε από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας μας και δημιούργησε ένα ξεχωριστό γούρι για το 2018.

Η θεά Ίσις, που ήρθε από την Αίγυπτο και λατρεύτηκε στο προχριστιανικό ιερό των Αιγυπτίων θεών στο κτήμα του Ηρώδη του Αττικού στη Νέα Μάκρη, κράτησε στο χέρι της τα σύμβολα της Αφροδίτης, τα άγρια τριαντάφυλλα, στάθηκε στη νότια είσοδο του ιερού και λατρεύτηκε σαν να ήταν η θεά Αφροδίτη. Ο Σακελλάρης Κουτούζης ,  επηρεασμένος από τον συμβολισμό, έβαλε στο νεανικό χέρι της  θεάς,  τα άγρια τριαντάφυλλα  και έφτιαξε ένα μοναδικό σύμβολο-κόσμημα που θα φέρνει τύχη σε όσους το αποκτήσουν!!! Αποτελεί ένα έργο μικρογλυπτικής που είναι επίσης μια ιδιαίτερη πρόταση για δώρο εορτών αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ευχή στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Το «γούρι» αυτό διακινείται με ηλεκτρονική διάθεση, σε όλη την Ελλάδα από το πολιτιστικό σωματείο των Αθηνών «CultureforAll» στην τιμή των 20 ευρώ το καθ’ ένα . Είναι από επιχρυσωμένο ορείχαλκο, έχει μήκος περίπου 3εκ., διαθέτει υποδοχή για αλυσίδα ή καρφίτσα και διατίθεται σε καλαίσθητη συσκευασία.

Ειδικά για το νησί μας το κατάστημα«Κοσμήματα  ΣΑΚΗΣ Ν. ΡΕΪΣΗΣ », έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική διάθεση του έργου και σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων .