Αυξάνονται τα μέτρα επιτήρησης στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων από Ελληνικής πλευράς.

1865

Μετά τις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τις κραυγές αγωνίας από πλευράς των ψαράδων τις Καλύμνου για τις παρενοχλήσεις που δέχονται καθημερινά από τα τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής, σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr αυξάνονται  τα μέτρα επιτήρησης από Ελληνικής  πλευράς.

Σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) ΠΑΘ ΛΣ 070 «Ρω».

Το ΠΑΘ ΛΣ 070 «Ρω» είναι τύπου “Saar-4” έχει μήκος 58 μέτρα και πλάτος  7,62 ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 34,5 κόμβοι. Το προβλεπόμενο πλήρωμα του είναι 28 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην περιοχή και ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Καλύμνου το  Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) «Γαύδος». Η “ναυαρχίδα” του Λιμενικού Σώματος .

Τα εν λόγω σκάφη έρχονται να ενισχύσουν τις περιπολίες που εκτελούν τα περιπολικά σκάφη των Λιμεναρχείων Καλύμνου, Κω και Λέρου

Εκτός των σκαφών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στην  ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εκτελεί περιπολίες αυτό το διάστημα ,η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού  Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο λιμανι Καλύμνου-Φώτο αρχείου.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός