Γενική Συνέλευση του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας –Ξιφία Καλύμνου παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

1433

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 θα επισκεφτεί  την Κάλυμνο,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου προσκεκλημένος του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας– Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» και του Προέδρου του Μανώλη Κουλλιά.

Μαζί με τον Υπουργό θα έλθουν στο νησί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Δημήτριος Γάκης.

Κατά την παραμονή του στην Κάλυμνο, ο  Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου θα παραστεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας –Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ., στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με την πρόσκληση του Συλλόγου  είναι:

1.Απόρσυση αλιευτικών σκαφών

2.Αλλαγή περιόδου αλιείας των πελαγικών ψαριών (ξιφία-τόνος-αλαλούγκα).

Η πρόταση που θα υποβληθεί  στον Υπουργό έχει προκύψει ύστερα από ένα άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ όλων των ξιφιάδων του νησιού και αξίζει να τονίσουμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

3.Αποζημιώσεις αλιευτικών εργαλείων από θηλαστικα – λαγοκέφαλους

4.Ερασιτεχνική αλιεία

5.Ορθολογική διαχείριση της ιχθυόσκαλας Καλύμνου

Στη συνέλευση θα παρευρεθούν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Σαντορινιός Νεκτάριος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Γακης Δημήτριος και Καματερός Ηλίας, ο  Δήμαρχος Καλυμνίων, ο επόπτης αλιείας Ταυλάριος Ιερεμίας καθώς και εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Καλύμνου

Κατά την έναρξη της Συνέλευσης θα γίνει  η κοπή της πίτας του συλλόγου μας.  Μετά την λήξη της συνέλευσης θα γίνει κλήρωση 1.000,00 λίτρων πετρελαίου,  προσφορά της εταιρίας ARGO, την οποία την ευχαριστούμε πολύ, σε 5 μέλη του συλλόγου μας.