Δημοτικό Σχολείο της Καλύμνου ζητά από τους μαθητές να παραδώσουν τα βιβλία θρησκευτικών που οι γονείς τους επέστρεψαν στο Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο τους.

2051

Με ενημερωτικό σημείωμα ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Καλύμνου, ζητά από τους μαθητές να παραδώσουν τα βιβλία θρησκευτικών που οι γονείς τους επέστρεψαν στο Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο τους.

Μάλιστα  όπως  αναφέρει τo ενημερωτικό σημείωμα, σε περίπτωση που δεν παραδοθούν τα βιβλία θα προκύψουν ποινικές ευθύνες ενώ καλούνται  να αγοράσουν τα βιβλία από το εμπόριο, εάν δεν τα βρουν.

Δείτε την χαρακτηριστική παράγραφο:«Σας μεταφέρουμε την προειδοποίηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν εναντίον σας, με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας.»

Μάλιστα κλείνοντας το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει: «Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επιστρέψετε τα βιβλία, σας υπενθυμίζουμε πως έχετε τη δυνατότητα να τα παραγγείλετε από το εμπόριο (τοπικά βιβλιοπωλεία-χαρτοπωλεία) ή από το διαδίκτυο, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.»

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί κίνηση γονέων των μαθητών από κάποιες τάξεις επιστροφής των φακέλων-βιβλίων των θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με ενυπόγραφες δηλώσεις ασκώντας νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα, επειδή αυτοί οι φάκελοι εισάγουν θρησκειολογία κατά ευθεία παράβαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συνθηκών, οι οποίες επιβάλλουν το διδασκόμενο μάθημα να είναι ομολογιακό. Η κίνηση αυτή έγινε κατόπιν ενημέρωσης του σχολείου.

Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα που έκπληκτοι οι γονείς παρέλαβαν μέσω των παιδιών τους.