Ελληνίδα η σημαιοφόρος της Δανίας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες-Αφιέρωμα στην Έλενα Ρήγα από το “Πρώτο Θέμα”

712

-Αφιέρωμα στην Έλενα Ρήγα από το “Πρώτο Θέμα”

Η Έλενα Ρήγα, είναι πρωταθλήτρια πατινάζ στον πάγο σε όλες τις αποστάσεις, και θα είναι η σημαιοφόρος της ομάδας της Εθνικής Δανίας, στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Έλενα Ρήγα, πρωταθλήτρια πατινάζ στον πάγο σε όλες τις αποστάσεις, θα είναι η σημαιοφόρος της ομάδας της Εθνικής Δανίας, στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη πόλη Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια με καταγωγή από την Κάλυμνο παρέλαβε τη σημαία της Δανίας από την υπουργό Πολιτισμού της σκανδιναβικής χώρας σε ειδική εκδήλωση που έγινε στις 9 Ιανουαρίου.

Όπως είπε στο protothema.gr ο πατέρας της 21χρονης πρωταθλήτριας,  Μικές Ρήγας «είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για τη διάκριση της Έλενας. Ακόμη και η ίδια δεν το περίμενε αυτό όταν της είπαν ότι θα είναι η σημαιοφόρος της ομάδας της Δανίας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Έλενα θα τιμήσει και με αυτό τον τρόπο τόσο τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε τη Δανία αλλά και σε ένα κομμάτι και την Ελλάδα που είναι η χώρα καταγωγής της».
Όπως έχει πει παλαιότερα η Έλενα, η οποία αυτή τη στιγμή προπονείται εντατικά για την επερχόμενη Ολυμπιάδα , στους αγώνες που συμμετέχει από τα εφηβικά της χρόνια , φοράει πάντα ένα μικρό κομποσκήνι που έχει πάρει από τον Άγιο Σάββα στην Κάλυμνο ενώ για γούρι της έχει πάντα το σταυρό που της έχει δώσει ο θείος της.

«Πάντα στην προθέρμανση ακούω πεντοζάλι, έτσι νιώθω ότι έχω πάντα μέσα μου την Κάλυμνο», θα πει η 21χρονη που αν και γεννήθηκε στη Δανία μεγάλωσε με τις ελληνικές αρχές, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας όπως της τα μετέδωσε ο πατέρας της Μικές.

Αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Μικές Ρήγας γνωρίζει και ερωτεύεται στην Κάλυμνο την Δανέζα Κάριν με την οποία παντρεύονται το 1984, και ένα χρόνο αργότερα αποκτούν το πρώτο τους παιδί τον Γιώργο, που ζει και εργάζεται σήμετα στο Σαν Φραντζίσκο. Το 1996 και ενώ ο Μικές Ρήγας κλείνει ήδη μια δεκαετία διαμονής στη Δανία έρχεται στη ζωή η Έλενα Ρήγα.
Η γέννησή της γεμίζει μεγάλη χαρά την οικογένειά της. Μεγαλώνοντας και φθάνοντας στην ηλίκια των 14 ετών αποφασίζει να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό στο αγώνισμα του πατινάζ στον πάγο. Η σκληρή προπόνηση και η θέλησή της να αναρριχηθεί μεταξύ των κορυφαίων του αθλήματος της δίνουν δύναμη και  μέσα σε λίγα χρόνια κατακτά το πρωτάθλημα στη Δανία, ενώ κερδίζει μετάλλια και σε ευρωπαικές διοργανώσεις. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παγοδρομίας στο Κάλγκαρι του Καναδά κατακτά τη δεύτερη θέση που την κατατάσει 5η στην παγκόσμια κατάταξη και της δίνει και το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όταν δεν αγωνίζεται ασχολείται με το πανεπιστήμιό της όπου σπουδάζει πολιτικές επιστήμες, ενώ όπως έχει πει κάθε χρόνο περιμένει τη στιγμή που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και στην Κάλυμνο.

«Τα τελευταία χρόνια ερχόμαστε δυο φορές στην Κάλυμνο. Μια την άνοιξη, κυρίως το Πάσχα και το καλοκαίρι. Μάλιστα το καλοκαίρι προπονούμαι με το ποδήλατο στα βουνά της καλύμνου. Μέσα μου αισθάνομαι και Ελληνίδα και Δανέζα».

Την  9η Ιανουαρίου 2018 θα τη θυμάται για πάντα, όπως είπε ο πατέρας της Μικές Ρήγας και στο kalymno news, την ιστοσελίδα του νησιού που παρουσίασε και το βίντεο από την ειδική εκδήλωση με την υπουργό Πολιτισμού της Δανίας να παραδίδει τη σημαία στην Ελληνίδα Έλενα Ρήγα, τη σημαιοφόρο της σκανδιναβικής χώρας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Νότιας Κορέας.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός