Επιμένει ο Ζουράρις: Να μη γίνονται οι μαθητικές εκδρομές στη Μύκονο και στη Ρόδο αλλά στο Αγαθονήσι και στη γραμμή αμύνης.

423

«Ξαναχτύπησε» ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, κάνοντας νέες δηλώσεις για τις σχολικές εκδρομές.

 «Αυτά δεν είναι ΦΕΚ δικό μου, ωστόσο είδα τις ανακοινώσεις. Είναι πάρα πολύ καλή κίνηση, μου λένε πως κάναμε σωστά φίλοι εκπαιδευτικοί για τις εκδρομές στο εξωτερικό. Έχουμε σχολεία όπου το 30% είναι πένητες, είναι μεγάλη πικρία αυτή. Να μην πάνε στην Πράγα, να μην πάνε στη Γη του Πυρός, όσο υπάρχει αυτή η κρίση να πάνε στην Ελλάδα. Να δοθεί μία μέρα παραπάνω στην τελευταία τάξη του Λυκείου για να πηγαίνουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπως πηγαίναμε παλιά» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7.

«Είναι απαράδεκτο να πηγαίνουν στη Ρόδο και στη Μύκονο, θα πηγαίνουν στη γραμμή Αμύνης, στη Λήμνο, στο Αγαθονήσι και στα μικρά νησιά. Αυτά που ήξεραν οι ξενοδόχοι να τα αφήσουν.

Η σχολική εκδρομή στα χρόνια τα δικά μου ήταν μάθημα, έτσι να γίνεται. Ο καθηγητής μοίραζε ευθύνες. Μάθημα είναι, όχι να κωλοβαράνε το βράδυ στα κωλάδικα. Αίσχος για παιδάκια 15-16 χρονών. Να αρχίζουν τα τσιγάρα και τα υπόλοιπα», είπε ο κ. Ζουράρις.