Ι.Μαστροκούκος για δημοτική Αρχή: Φάνηκε κατώτερη των περιπτώσεων ,κανείς δεν πίστευε ότι θα υπάρξει τέτοια απραξία.(video)

1168

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 10.00 το πρωί, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος για θέματα τοπικής επικαιρότητας.

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία της Παράταξης και παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Ζερβός και Μ.Λελέκης ,καθώς και στελέχη της Παράταξης.

Ο επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του, άσκησε κριτική στη Δημοτική αρχή ενώ στο δεύτερο μέρος εστίασε στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε η  Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ εναντίον του για παράλειψη του να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ,σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης , κατά δικαστικής απόφασης αποζημίωσης ιδιωτών.

Ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή μεταξύ άλλων ο Ι.Μαστροκούκος είπε:

Ήδη βαδίζουμε στον 4ο χρόνο της Δημοτικής Αρχής ,άλλες Δημοτικές Αρχές ήδη θα είχαν ολοκληρώσει τη θητεία τους.

Πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια και όπως όλοι βλέπουμε το νησί μας βρίσκεται σε πλήρη ακινησία σε ότι έχει σχέση με την υλοποίηση σε έργα ανάπτυξης, εξέλιξης, συνοχής και προσπάθειας, παραμονής σε αυτό το βράχο.

Η δημοτική Αρχή φάνηκε κατώτερη των περιπτώσεων ,κανείς δεν πίστευε ότι θα υπάρξει τέτοια απραξία, καμία προεκλογική δέσμευση δεν μπαίνει πλέον σε συζήτηση και κριτική, διότι τα λεγόμενα τα προεκλογικά  με την πρακτική μετεκλογικά ουδεμία σχέση έχουν.

Κανένα πρόγραμμα όπως αυτό που κατατέθηκε στον Καλυμνιακό λαό δεν εφαρμόστηκε.

Μιλάμε για μια πλήρη διάλυση της πολιτικής λειτουργίας αυτής της δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια ο Ι.Μαστροκούκος έκανε αναφορά σε έργα που χάθηκαν η δεν έγιναν λέγοντας χαρακτηριστικά:

Χάσαμε μια ευκαιρία αξιοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ που φτάνει στο τέλος του.

– Τι έγινε με τους περιφερειακούς δρόμους

-Ποια εξέλιξη υπήρξε στην αντιμετώπιση των ομβρίων υδάτων στον εμπορικό δρόμο;

-Τι έγινε για τα σκουπίδια και το ΧΥΤΑ

-Για το κάστρο του Χωριού

-Την αποχέτευση των τουριστικών περιοχών

-Τι έγινε με το υποθαλάσσιο πάρκο

-Για την πρόσβαση σε παραλίες και αναρριχητικά πεδία

-Ακόμη και η καθημερινότητα δεν αντιμετωπίστηκε.

Στη συνέχεια ο Ι.Μαστροκούκος αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου ,αναφέροντας ότι ο δήμος έχει 3 εκατομμύρια στο ταμείο του και δεν είναι ικανοί να τα αξιοποιήσουν,

Κλείνοντας το πρώτο θέμα, αναφέρθηκε στην ρητορική που θα χρησιμοποιήσει η Δημοτική αρχή για τις εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα πούνε ότι δεν φταίνε αυτοί για ότι δεν έγινε, αλλά οι υπάλληλοι ,οι προηγούμενοι, όλοι οι άλλοι εκτός από τη δημοτική αρχή, επίσης θα ακούσετε μία ρητορική εμπάθειας που φτάνει μέχρι μίσους και εξόντωσης με κάθε τρόπο των πολιτικών αντιπάλων, όπως με δικαστήρια.

Δείτε το 1ο μέρος της συνέντευξης:

Το 2ο μέρος της συνέντευξης και τα όσα είπε ο Ι.Μαστροκούκος για την ποινική δίωξη του μετά από μήνυση εναντίον του  από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ σε επόμενη ανάρτηση  μας

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός