Ι.Μαστροκούκος για την ποινική δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος: Μου υποβλήθηκε μήνυση από τον κ. Γαλουζή και την παρέα του για ανύπαρκτο θέμα, κατασκευασμένο, με έναν τρόπο εκδικητικό!

1820

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 10.00 το πρωί, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος για θέματα τοπικής επικαιρότητας.

Ο επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του, άσκησε κριτική στη Δημοτική αρχή, ενώ στο δεύτερο μέρος, εστίασε στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε η  Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ εναντίον του για παράλειψη του να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ,σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης , κατά δικαστικής απόφασης αποζημίωσης ιδιωτών.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Στο δεύτερο μέρος, όπως προαναφέρθηκε ,ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος εστίασε επί προσωπικού θέματος και συγκεκριμένα στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Κω, μετά από μήνυση που κατέθεσε η  Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ εναντίον του, για την παράλειψη του, να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ,σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης ,κατά δικαστικής απόφασης αποζημίωσης ιδιωτών.

Να σημειώσουμε για την υπόθεση, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, ότι ο Εισαγγελέας Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και με γραπτή παραγγελία ζήτησε από την Ανακρίτρια Κω τη διεξαγωγή κυρίας ανάκρισης.

Ήδη ο Γιάννης Μαστροκούκος, μετά από κλήση της Ανακρίτριας Κω, προσήλθε την περασμένη Τρίτη στο Γραφείο της και απολογήθηκε καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα. Όπως ανέφερε στη συνέντευξη του ο Ι.Μαστροκούκος, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ,χωρίς να του επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος, θεωρώντας την εξέλιξη αυτή ως θετική.

Να θυμίσουμε ότι η μήνυση υποβλήθηκε από τη σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, μετά από απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης, επειδή ο Ι. Μαστροκούκος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δεν εκτέλεσε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ με την οποία προβλεπόταν η επιχείρηση να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά απόφασης Δικαστηρίου σε δεύτερο βαθμό, με την οποία  γινόταν δεκτή αγωγή αποζημίωσης της οικογένειας Ιακώβου, λόγω θανατηφόρου ατυχήματος συγγενικού της προσώπου το 2000. Με την απόφαση γινόταν δεκτό ότι η ΔΕΥΑΚ έφερε ευθύνες, αφού θεωρήθηκε ότι το τροχαίο ατύχημα συνέβη λόγω έργων της ΔΕΥΑΚ στην περιοχή. Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θεώρησε ότι η μη υλοποίηση από τον Ι.Μαστροκούκο ως Προέδρου  της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, και η μη άσκηση όλων των ένδικων μέσων  ως όφειλε εκ της θέσεως του, ζημίωσαν την Επιχείρηση.

Όταν προέκυψε το θέμα, ο Ι.Μαστροκούκος είχε προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης του ΔΣ γιατί είχε εισήγηση από έγκριτο δικηγόρο της Ρόδου, ότι η προσφυγή στον Άρειο Πάγο δεν θα είχε καμία τύχη και απλά θα είχε ως αποτέλεσμα την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση της ΔΕΥΑΚ.

Αναφερόμενος στο θέμα της μήνυσης εναντίον από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκος, επιτέθηκε κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, στοχεύοντας κατά του Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή και του αντιδημάρχου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ Μικέ Ρήγα

Ξεκίνησε αναφερόμενος την τακτική της Δημοτικής Αρχής στην πορεία προς τις εκλογές λέγοντας, θα ακούσετε μία ρητορική εμπάθειας που φτάνει μέχρι μίσους και εξόντωσης με κάθε τρόπο των πολιτικών αντιπάλων, όπως με δικαστήρια και συνέχισε:

Πήγα στην Κω γιατί μου υποβλήθηκε μήνυση από τη Δημοτική Αρχή ,τον κύριο Γαλουζή και την παρέα του για ανύπαρκτο θέμα, κατασκευασμένο, με ένα τρόπο εκδικητικό ,παιδαριώδη, με κατηγορίες ανύπαρκτες, αόριστες και ανυπόστατες.

Κατηγορούν μόνο το Μαστροκούκο σε προσωπικό επίπεδο επειδή θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, ο Ι.Μαστροκούκος επιτέθηκε κατά του Αντιδημάρχου και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ Μικέ Ρήγα, κάνοντας αναφορά και επιδεικνύοντας μία σειρά εγγράφων για αποφάσεις που κατά καιρούς λήφθησαν για την εν λόγω υπόθεση και στις οποίες φέρεται να είναι παρών, λέγοντας: Για να ξέρετε πως μεταλλάσσονται οι άνθρωποι προκειμένου να ανακυκλώσουν στην  εξουσία.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Ι.Μαστροκούκος ανέφερε:

Με τεχνάσματα οδηγούν τη ΔΕΥΑΚ στο κλείσιμο .Οι πράξεις τους αυτές, θα αντιστρέψω αυτό που με κατηγορούν εμένα ,όντως είναι κακουργηματικές πράξεις, με τεχνάσματα ,με δόλο και εν γνώσει τους κάνουν κακό στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους και την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.

Χρησιμοποιούν τεχνάσματα και κατά τη δική μας άποψη ,δεν είμαστε νομικοί, διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις με δόλο και εν γνώσει τους προκειμένου να πλήξουν εμάς ,χωρίς να σκέφτονται τις παράπλευρες συνέπειες για εργαζόμενους και ΔΕΥΑΚ .

Κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε:

Άλλα τα λεγόμενα, άλλο το παρασκήνιο και δυστυχώς το παρασκήνιο είναι τόσο σκληρό και αμείλικτο που έχει ένα μοναδικό στόχο. Όχι το συμφέρον του κόσμου, όχι το συμφέρον των εργαζομένων, όχι την ανάπτυξη, αλλά μόνο την ανακύκλωση της εξουσίας  με κάθε τρόπο.

Μετά την τοποθέτηση του ο Ι.Μαστροκούκος δέχθηκε ερωτήσεις.

Ο διευθυντής της  εφημερίδας μας Γιώργος Δρόσος, αναφερόμενος στην ποινικοποίηση της πολιτικής στην Κάλυμνο με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Ι.Μαστροκούκου, έθεσε το εξής ερώτημα:

 Σαν Γιάννης Μαστροκούκος έχετε κάνει κάποια αυτοκριτική, έχετε μετανιώσει γιατί εσείς δεν είστε άμοιρος ευθυνών της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής στην Κάλυμνο.

Και σας λέω ακριβώς τι εννοώ. Το 2003 όταν αναλάβατε ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ,η πρώτη σας ενεργεία ήταν να μηνύσετε τον προηγούμενο αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για παράνομες  προσλήψεις υπαλλήλων για 2 μήνες.

Το δεύτερο, να στραφείτε κατά των υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί και μονιμοποιηθεί, απολύοντας τους και ένα τρίτο μηνύσατε τον τότε Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη που ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και τον τότε αντιπρόεδρο Γ.Θανάτση για δήθεν διπλά έξοδα που έπαιρνε στα ταξίδια και από Νοσοκομείο και από ΔΕΥΑΚ.

Έρχεστε τώρα και μας λέτε ότι σας μήνυσε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Θα το πω έτσι πολύ σύντομα, σας μήνυσε διότι δεν εκτελέσατε απόφαση του ΔΣ . Εσείς πήρατε μία απόφαση ως ΔΣ ότι θα προσφεύγατε στον Άρειο Πάγο και τελικά δεν το πράξετε ως υπεύθυνος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Εσείς έχετε κάνει αυτοκριτική, έχετε μετανιώσει για τις ενέργειες σας και την πρακτική  που ακολουθήσατε; 

 Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του Ι.Μαστροκούκου, που αρνήθηκε ότι διέπραξε όλα τα παραπάνω, με αοριστολογίες . Άμεση ήταν η αντίδραση μας λέγοντας στον .Ι.Μαστροκούκο πως είναι δυνατόν να διαψεύδετε πραγματικά γεγονότα και ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί.  

Δείτε όλη την τοποθέτηση του Ι.Μαστροκούκου στο video που ακολουθεί: