Ο Γ.Τρικοίλης κατήγγειλε το Μ.Λελέκη για εξαπάτηση του ΔΣ αναφορικά με το θέμα αυθαίρετης ανέγερσης κτίσματος στα Σκάλια.

1969

Ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης κατήγγειλε το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοφηφίας Μιχάλη Λελέκη, για εξαπάτηση του Δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με την ερώτηση- καταγγελία που έκανε στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, μιλώντας για παράνομες οικοδομικές εργασίες την ημέρα των Θεοφανείων και αυθαίρετη ανέγερση κτίσματος στα Σκάλια.

Συγκεκριμένα ο  Μ.Λελέκης στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 μίλησε αόριστα για παράνομες οικοδομικές εργασίες την ημέρα των Θεφανείων και για παράνομη ανέγερση κτίσματος, αποκρύπτοντας εντέχνως ότι επρόκειτο για κτίσμα 20 τμ που προϋπήρχε εδώ και 200 χρόνια, ήταν μισογκρεμισμένο, βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, είναι γνωστό ως το κελί του μοναχού και το οποίο θέλησε να αξιοποιήσει η εκκλησιαστική επιτροπή για τις ανάγκες της εκκλησίας. Μάλιστα ο Μ.Λελέκης, δεν έκανε καμία αναφορά στο Σώμα, αν και εγνώριζε ότι η εκκλησιαστική επιτροπή υπέβαλε  στην αρχαιολογική Υπηρεσία, λόγω του ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική, σχετικό αίτημα με φάκελο εργασιών και μελέτη. Το αίτημα εγκρίθηκε  αλλά το Γραφείο Δόμησης Καλύμνου στη συνέχεια δεν εξέδωσε τη σχετική άδεια,καθόσον υπήρξαν καταγγελίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού αυτό  διεκδικείται τόσο από την εκκλησία όσο και από το Δήμο.

Με τον τρόπο αυτό έδωσε την εντύπωση στους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους που δεν γνώριζαν το θέμα, ότι επρόκειτο για κάποιο ιδιώτη που εκτελούσε παράνομες οικοδομικές εργασίες και προέβη στην ανέγερση αυθαίρετου κτίσματος στα Σκάλια.

Την τακτική αυτή του Μ.Λελέκη κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τρικοίλης, μετά την ενημέρωση του Σώματος από κατοίκους των Σκαλίων στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 ,  λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι , καταγγέλλω τον Μ. Λελέκη για παραπλάνηση του ΔΣ και θέλω να γραφτεί στα πρακτικά.

Δείτε video με την τοποθέτηση του Γιώργου Τρικοίλη.